|   | 
  • ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILDI


    ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILDI
    Kayseri?de, Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü nedeniyle Kartal Şehitliğinde tören düzenlendi.




    Kayseri?de, Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü nedeniyle Kartal Şehitliğinde tören düzenlendi. 

    Düzenlenen törene Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanvekili Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe kaymakamları, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, daire müdürleri, askeri personel, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken ardından Kartal şehitliğine çelenk bırakıldı.

    Törende anı defterini dolduran Vali Orhan Düzgün, ?Tarih sahnesinde dünden bugüne sizlerden aldığımız güç ve ilhamla birlik ve beraberlik içerisinde varlığımızı sürdürmekteyiz. Çanakkale Zaferinin 100. Yılını andığımız bu sene hepimiz vatan sevgisinin, fedakarlığın, bağımsızlığın ve özgürlüğün önemini anlıyor, Türk milletinin tarih boyunca birlik ve beraberliği ile zorlukların üstesinden geldiğini bir kere daha görüyoruz. Kanının rengini bayrağımıza vermiş, aziz canını vatanı uğruna feda etmiş olan değerli şehitlerimiz yüce değerlerimizin korunması ve ilelebet yaşatılması bizlerin en şerefli görevidir. Bugün de toprak bütünlüğümüz, huzur ve güvenliğimiz için azim ve kararlılıkla mücadele edeceğimizi, sizlerin emanetini korumak için gerektiğinde canlarımızı feda etmekten çekinmeyeceğimizi, başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin huzurunda ifade ediyoruz? ifadelerini kullandı.

    Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz ise, ?Çanakkale?de ki milli ruh, İstiklal Savaşında da devam etmiş ve bütün imkansızlıklara rağmen Türk Milleti düşmanı vatanından kovmuş ve hürriyetinden asla taviz vermemiştir. Bütün bunlar elbette ki birlik ve beraberlik neticesinde gerçekleşebilmiştir? dedi.
    Yavuz, konuştuğu sırada ayrıca tören mangasında bulunan bir asker baygınlık geçirdi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün ve beraberindeki protokol şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak, yakınlarına başsağlığı diledi.

     
    VALİ?DEN ÖĞRENCİLERİ TERLETEN SORU

    Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü nedeniyle şehitlik anıtında tören düzenlenirken, Vali Orhan Düzgün törende bulunan öğrencilere Cumhuriyetin kuruluş tarihini sorarken, öğrenciler önce Cumhuriyetin 1920 yılında kurulduğunu söyledi, ardında da tarihi düzelterek Cumhuriyetin 1923 yılında kurulduğunu söyledi. 

    Kartal Şehitliğinde tören düzenlenirken törene Vali Orhan Düzgün de katıldı. Törende Kartal şehitliğini gezen Vali Düzgün bir grup öğrenciye tarihle ilgili soru sordu. Vali Düzgün öğrencilere ?Cumhuriyet ne zaman ilan edilmiştir?? diye sorarken, öğrenciler ilk olarak ?1920? dedi. Ardından öğrenciler tarihi düzelterek ?1923? dedi. Vali Düzgün, ?23 Nisan meclisin açılış tarihidir. Cumhuriyet 29 Ekim 1923?de ilan edilmiştir? ifadelerini kullandı.
    Vali Düzgün ayrıca öğrencilere, ?1923 + 75 daha kaç yapar?? sorusu sordu. Düzgün, öğrencilerin cevap vermemesi üzerine ?1998? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.