|   | 
  • CHP'li Ayan'a, Cumhurbaşkanı'na hakaret cezası


    CHP'li Ayan'a, Cumhurbaşkanı'na hakaret cezası
    CHP Kayseri İl Başkanı Recep Mustafa Ayan, basın yoluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan yargılandığı davada 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası ertelenen Ayan, “Benim sözüm milleti uyandırmak için. Korkmuyorum. Aldığım ceza umurumda değil.” açıklamasını yaptı.

     

    CHP İl Başkanı Ayan hakkında Kayseri’de yayın yapan bir yerel gazetede çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ‘şeytan’ ve ‘deccal’ ifadelerinin yer aldığı haber nedeniyle ‘kamu çalışanına hakaret’ suçundan dava açıldı. 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması yapıldı.

    Mağdur ve şikayetçi Cumhurbaşkanı Erdoğan avukat düzeyinde de temsil edilmedi. Davalı Recep Mustafa Ayan, avukatı ve aynı zamanda oğlu olan Emre Ayan hazır bulundu. Mahkeme hakimi, Cumhurbaşkanlığı’nın davaya katılmasının söz konusu olmadığı cevabı açıklamasını okuyarak duruşmayı başlattı. Müvekkilinin siyasi bir kişilik olduğunu belirten Av. Emre Ayan, müvekkilinin eleştirel bir üslupla bu kelimeleri kullandığını ve hakaret içermediğini savundu. Ayan, “Demokratik bir hakkın icrasıdır. Kişiyle husumet ve hobi olsun diye bu konuşma yapılmamıştır.” dedi.

    Mustafa Ayan da, ‘şeytan’ın, akıllı ve zeki, deccal’ın ise aklını kötüye kullanan kişi manalarında kullandığını ifade etti. Ayan, “Ülkeyi yönetenlerle ilgili konuştum. Hakaret etmedim.” şeklinde savunma yaptı. Yapılan yargılama sonunda mahkeme, dinlenen ses kaydı, gazete küpürü ve diğer deliller ışığında Cumhurbaşkanı'na hakaret eyleminin gerçekleştiğine hükmetti. Ayan, hakkında 1 yıl 9 ay olarak verilen ceza, sanığın samimi savunması, sabıkasının eski tarihli olması ve sanığın tekrar aynı suçu işlemeyeceğine kanaat getirilmesi nedeniyle 1 yıl 5 aya indirildi ve ertelendi. 

    Adliye önünde gazetecilere konuşan Ayan, demokrasiyi savunmanın zor olduğu bir süreçten geçildiğini söyledi. Aldığı cezanın umurunda olmadığını belirten Ayan, şu ifadeleri kullandı: “Bu yola başımızı koyduk. Kendi cebimizin mücadelesini yapmıyoruz. Yine konuşmaya devam edeceğiz. İnançlı kimse sopayla, ölümle, mahkeme kararlarıyla yolundan döndürülemez.” Bu dönemin geçici olduğunu anlatan Ayan, mahkeme hakiminin 'ceza vermeseydi' yerinde duramayacağını iddia etti. Ayan, “Bana bu konularda dava açmayacak hakimi yerinde durdurmazlar. HSYK bizi idare edenlerin adamları. Millete çalışmıyorlar. Benim sözüm milleti uyandırmak için.” diye konuştu. Korkmadığını belirten Ayan, “Aldığım ceza umurumda değil.” dedi.

    Avukat oğlu Emre Ayan da cezaya bir üst mahkemede itiraz edeceklerini açıkladı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.