|   | 
  • Çinli geline, Trakya usulü düğün


    Çinli geline, Trakya usulü düğün
    Çinli genç kız Sandra Pinto, Türk genç Berk Barlas’a duyduğu aşkı uğruna "Hong Kong neresi, Edirne neresi" demedi. Evlenmek için 11 bin kilometre yoldan geldi. Trakya usulü önce kına gecesi, ardından da peri masalları gibi bir düğünle genç çift dünya evine girdi.

    Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan Berk Barlas, 3 yıl önce yurt dışında tanıştığı Çinli Sandra Pinto ile birliktelik yaşamaya başladı. Barlas, Hong Kong’da bir otelde arkadaşının doğum gününde tanıştığı avukat Sandra Pinto ile sosyal medya hesabından da sürekli konuştu. Barlas, Sandra ile arkadaşlığının ilerlemesi üzerine Uzunköprü’ye gelerek düğün yapmaya karar verdiklerini söyledi. 
    Berk Barlas, 3 yıl önce eşi Sandra ile Hong Kong’ta tanıştığını anlatarak, “Hong Kong’ta çalışmış olduğum bir otelin bar bölümünde bir arkadaşımızın doğum günü vardı. Orada Sandra ile tanıştık. Orada tanıştıktan sonra kendisi ile sosyal medya üzerinden de konuşmaya başladık. Birkaç defa buluştuktan sonra arkadaşlığımız devam etti. Her şey zamanla gelişti. Hemen şu zamanda evlenelim diye bir planımız yoktu. Ailelerimizi tanıştırdık kendileri Yeniköy’e gelip ailemle tanıştı. Sonradan işler biraz daha ciddiye geldi ondan sonra da evlenmeye karar verdik” diye konuştu. 

    “Türkiye’ye geldiğim için çok mutluyum” 
    Çin’den Edirne’nin Uzunköprü ilçesinin Yeniköy Mahallesi’ne gelin gelen Sandra Pinto da “Bu benim Türkiye’ye ilk gelişim ve burada olmaktan çok memnunum. Türkiye’nin kültürünü çok ilginç buldum. Buranın insanları çok cana yakın. Buraya ailem ve arkadaşlarım ile geldik, burada olmaktan çok memnunuz. El öpme gibi farklı gelenekler var. Babam da Portekizli o yüzden batı kültürüne aşinayım. Özellikle roman havaları ve danslarda pek de zorlanmadım” dedi. 

    Nedimeleri özel koreografi hazırladı 
    Çinli gelin Sandra’nın arkadaşları da kendisini binlerce kilometre uzaklıktaki düğünün de yalnız bırakmadı. Çinli gelinin nedimeleri ve kız kardeşi düğün gecesinde kendisini bir de sürpriz yaparak, özel bir dans koreografi sundu. Çinli kızların dansı düğüne katılan davetliler tarafından alkışlarla desteklendi. Çinli gelin Sandra’nın anne ve babası da Çin’den gelerek, kızlarını Edirne’de yalnız bırakmadı. 

    Çinli geline Türk zeybeği oynattırdı 
    Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan Berk Barlas, eşi Çinli Sandra Pinto’nun düğün için roman havaları ve bazı geleneksel oyunlar için dans kursuna gittiğini söyledi. Barlas çifti, davetliler için özel hazırladıkları zeybek oyununu sergileyerek, geceye renkli anlar kattı. 
    Genç çiftin düğünü, klasik Türk düğünlerinde olduğu gibi takı töreni, pasta kesimi ve Trakya usulü roman havaları ezgileriyle yapılan danslarla sona erdi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.