|   | 
  • ÇOCUKLARI KENDİ ELİMİZLE HASTA EDİYORUZ


    ÇOCUKLARI KENDİ ELİMİZLE HASTA EDİYORUZ
    Aile tarafından sürekli korunan çocukların sık sık hastalanması aslında biraz da anne ya da babadan kaynaklanıyor. Sebebi ise özellikle çalışan ebeveynlerin dışardan taşıdıkları mikropları eve gelir gelmez çocuklarıyla paylaşması. Uzmanlar, ?İş elbiselerini değiştirmeden, el ve yüzünüzü yıkamadan çocuklarınıza sarılıp öpmeyin? tavsiyesinde bulunuyor.

     Çalışan anne babalar günlük hayatta birçok mikroplu ortama temas ediyor. Sonra da eve geldiklerinde çocuklarına ve ev halkına sarılarak bulaştırıyorlar. Bu durum mikropların paylaşılmasına, dolayısıyla da vücut direnci zayıf olanların hastalanmasına sebep oluyor. Özellikle çocuklar, temas ya da gıda yoluyla oluşan ishal, kusma, grip ve nezle gibi rahatsızlıklara açık hale gelebiliyor. 

    Memorial Kayseri Hastanesi doktorlarından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Sonay Gökoğlu, eve gelen ebeveynin mutlaka elini yüzünü yıkadıktan ve iş elbisesini değiştirdikten sonra ev halkıyla kucaklaşması gerektiğini söyledi. El yıkamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Gökoğlu, ?Hastanelerde bile enfeksiyonların önlenmesinde ilk temel kural el yıkamaktır. Toplum olarak ne yazık ki buna gereken önemi vermiyoruz. Hastalıklardan korunmanın yolu, ellerimizi sıklıkla yıkama alışkanlığından geçiyor.? dedi. El yıkarken parmak ve tırnak aralarının temizliğinden emin olmak gerektiğini de anlatan Gökoğlu, temizlikte bol su ve sabun kullanılması önerisinde bulundu. 

    ?BIRAKIN TOZ TOPRAKTA OYNASIN, MİKROPLARA DİRENÇ KAZANIR' DÜŞÜNCESİ YANLIŞ

    Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sonay Gökoğlu, halk arasındaki çocuklar için söylenen ?Bırakın toz toprakla oynasın, vücudu mikroplara bağışıklık kazanır? düşüncesinin doğru olmadığını ifade etti. Toz toprakla oynayan çocuğun parazitlere maruz kalacağını belirten Gökoğlu, ?Çünkü başıboş gezen bir sürü hayvan var. Oradan o hayvanın geçmediğini bilemeyiz. Sağlıkta, ?Toprakla oynasın, direnç kazanır? diye bir şey yok. Bu durum çocuğun başka parazitlere maruz kalma riskini artırır.? diye konuştu. 

    Gökoğlu, negatif enerjinin atılması içinse dış ortamda bulunmanın yeterli olacağını dile getirdi. Çocuklarda bağışıklık sistemini geliştirici ilaçların kullanılmasının da doğru olmadığını anlatan Gökoğlu, bir çocuğun senede 7 -8 defa nezle veya gribe yakalanmasının normal olduğunu kaydetti. Gökoğlu, geçirilen hastalıkların vücut direncini artıracağını ifade etti. 

    Ev ortamında sigara içilmesi, sıklıkla oda spreyi ve parfüm kullanımı ile kapalı mekanlarda uzun süre bulunulması da çocukların hastalanma riskini arttırıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Sonay Gökoğlu, ?Sigara evin neresinde içilirse içilsin bundan çocuk mutlaka etkilenir. Hastalıklardan korunmak için ev, alışveriş merkezi ve oyun alanları gibi kapalı ortamlar sıklıkla havalandırılmalı. Özellikle vücut direnci zayıf bebek ve çocukların, kapalı yerlerde diğer hasta olan kişilerden mikrop kapma riski çok yüksek.? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.