|   | 
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Son Dakika Açıklamaları


    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Son Dakika Açıklamaları
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak"

    -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Okulların eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Önümüzdeki Eylül ayında yeni öğretim yılı başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs takvimi devam edecek” 

    -"29 Mayıs Cuma günü, cuma namazıyla birlikte uygun camilerden başlayarak camileri ibadete açıyoruz" dedi.

    -“Cezaevlerinde yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirlerle haziran ayında yeniden başlatıyoruz. Açık cezaevinde bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır” dedi.

    - Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek. 

    - Kreşler ve Gündüz bakımevleri 15 Haziran'da açılacak.

    - Normalleşme Haziran'da büyük ölçekte gerçekleşecek. 

    - Zorunlu olmadıkça dışarı çıkıp kalabalığa karışmamak çok önemli. Hastanelerimizde tedavi gören vaka sayılarımız oldukça düşük düzeyde. Açacağımız yeni hastanelerle sağlık altyapımızı daha da güçlendiriyoruz. Temizlik malzemeleri konusunda sıkıntımız yok. 

    - Yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. 

    - Ülkesine ve halkına hizmet için koşturan kamu görevlilerine pusu kuranları, darp edenleri asla unutmayacağız.

     -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Saat 19.19’da ülkemizde bütün stadyumlar ışıklandırılarak istiklal marşı okunacaktır. Bütün fertlerimizi evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz” 

    -Seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

    -Salgının seyrinde olumsuz yönde bir gelişme olursa bazı tedbirleri çok daha sert şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz.

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.