|   | 
  • Davutoğlu: 'Her partiye birer bakanlık verilecek'


    Davutoğlu: 'Her partiye birer bakanlık verilecek'
    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Bütün partilerin liderleri cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Ayrıca her bir partiye birer bakanlık verilecek. Sonra oy oranlarına göre de bakanlıkları olacak" dedi.

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

    Son 1-2 aydır gerilimi tırmandırmak isteyen bir kesimin olduğu doğrudur. Daha önce de bu niyeti benimseyenler oldu. Ama Türk milleti basiretlidir. Sandığa gider, kanaatini verir. Ben bu tehlikeyi görüyorum ama bu tehlikeye karşı çok güçlü bilinç de görüyorum. 13. cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu ile birlikte bütün partilerimizle böyle senaryoları engelleriz. Niyet olabilir ama asla fiiliyata geçmesine izin vermeyiz.

     

    Daha önce açıkladığımız yol haritasına göre bütün partilerin liderleri cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Ayrıca her bir partiye birer bakanlık verilecek. Sonra oy oranlarına göre de bakanlıkları olacak. Sayın Akşener o paylaşımında, diğer partilerin bakanlık almayacağını değil, diğer partilerin Cumhuriyet Halk Partisi içinde temsil edildikleri için milletvekili oranlarına bakılacak demek istemiştir. Yol haritamız açık, buradan kimse sorun çıkacağını beklemesin.

    Tek ölçütümüz şudur; Hukukun egemenliği ve insan haklarına saygı. Hukukla ilgili konularda hiçbir zaman 'Şu olmalı, bu olmalı' diye bir tabir kullanmadım. Ancak ben esasen tutuklu yargılanmaya karşıyım. Buna Demirtaş, Kavala, kim olursa. Tutuklu yargılama istisnai bir tedbirdir. Hukuk bağımsız bir şekilde işlediğinde siyasiler onlara şunu yapacaksın, bunu yapacaksın talimatı veremez.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.