|   | 
  • Dericiler Karpuzatan Mevkisine Taşındı


    Dericiler Karpuzatan Mevkisine Taşındı
    Başkan Memduh Büyükkılıç, Tacettinveli Mahallesinde yer alan eki adı ile Peynirciler ve Dericiler çarşı esnafını gezerek sohbet etti ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.Dericiler esnafının Karpuzatan mevkisine taşındığını bu alanın...

    Başkan Memduh Büyükkılıç, Tacettinveli Mahallesinde yer alan eki adı ile Peynirciler ve Dericiler çarşı esnafını gezerek sohbet etti ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.

    Dericiler esnafının Karpuzatan mevkisine taşındığını bu alanın da inşaat işçilerine tahsis edildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, çarşı merkezine ve otobüs duraklarına yakınlığı olan bu çarşının köy ürünleri diğer bilinen adı ile organik gıda ürünleri satışı yapan esnafa tahsis ettiklerini belirtti.

    Peynirciler çarşısı esnafı ile sohbet eden ve bu çarşının aynı zamanda organik gıda ürünleri satışı yapan bir çarşıya dönüştürülerek çarşıya ayrı bir vizyon katacaklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

    ?Dericiler Esnafının Karpuzatan mevkisine taşınması ile hem çevre kirliğini hem de çevre sağlığını korumaya aldık. Çünkü küçük çaplı yapılacak dericilik işi burada ayrı bir işlev kazanarak kokuya ve çirkin görüntülere vesile oluyordu. Kaldırılan Dericiler Çarşısının bulunduğu alanı şimdi inşaat işçileri ile iştigal eden ustalara tahsis ettik. Belediye olarak burada fayansçılık, su tesisatı, elektrik tesisatı, demir kalıpçılığı ile ilgili ders ver verilecektir. İnşaat ustasına ihtiyaç duyanlar ise bu çarşıdan işgücünü tedarik edecektir. Bu çarşı şimdi iki ayrı işlevi ile Kayserimize hizmet vererek olup,bu yönde geçimini sağlayan köylü pazarı ile inşaat sektörüne yönelik çalışanlara yer tahsis etmiş olduk?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.