|   | 
  • Devlet Hastanesi yeni birimlerine kavuşuyor


    Devlet Hastanesi yeni birimlerine kavuşuyor
    Devlet Hastanemizde Sağlık Bakanlığının teşviki ile her geçen gün yeni birimlerimiz hizmete giriyor.


    Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, "Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı'nın teşviki ile her geçen gün yeni birimlerimiz hizmete giriyor" dedi.

    Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, devlet hastanesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gödekmerdan, "Vatandaşımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti sunmayı amaç edinen Sağlık Bakanlığımızın teşvik ve desteği ile her geçen gün yeni birimlerimizi hizmet halkamıza dahil ediyoruz. Son yıllarda kanser görülme sıklığındaki artış ve insan ömrünün uzaması sonucu artan kronik hastalıklar, palyatif bakım merkezlerine ihtiyaç duyulmasına yol açmıştır. Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden kanser gibi hastalıklar ile karşılaşan hastaların, başta ağrı olmak üzere, tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerinin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi ve sonuçta hastanın yaşam kalitesinin artırılması yaklaşımıdır. Yani, hayatı tehdit eden hastalık teşhisi almış hastaların bakımını kapsamaktadır. Hastalar ve aileleri için acı ve sıkıntı verici, hayat kalitesini etkileyen çeşitli hususlara yönelik iyileştirmelerin tedavilerin hasta bakımına dahil edilmesidir" dedi.

    Gödekmerdan ayrıca, "Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi?nde artan ihtiyaca binaen,görüntüleme hizmetleri kapsamında 3. MR cihazı hizmete girmiş olup, günlük yaklaşık 200 MR çekimi yapılırken, yeni MR cihazının hizmete girmesiyle günlük çekim sayısı 350?ye çıkmıştır. Ayrıca, kalp ve damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde kullanılmak üzere periferikanjio cihazımız kurulmuş olup, yakında hizmete girecektir. Yine, görüntüleme hizmetlerimizi artırmak üzere 10 adet ultrason cihazı, birer adet dijital mamografi ve dijital röntgen cihazı hizmete sunulmuştur" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.