|   | 
  • Dünyanın 'en kötü' yemekleri neler?


    Dünyanın 'en kötü' yemekleri neler?
    Taste Atlas, dünyanın en ilginç yemekleri listesini güncelledi ve okur oylarıyla belirlenen sıralamada Türkiye'den de iki yemek yer alıyor.

    İlk sırayı, İzlanda'nın ulusal yemeği olan "Hákarl" isimli tütsülü köpek balığı eti almış durumda.
     
    Hákarl, İzlanda'nın geleneksel Grönland köpek balığı ve diğer uyuyan köpek balıklarından elde edilen etiyle yapılan bir yemektir. Bu ilginç lezzet, okurların oylarıyla dünyanın en kötü yemekleri arasında birincilik kazanmış.
     
    İkinci sıradaysa İsrail'den "Yeruşalmi Kugel" var. Bu güveç, karamelize şekerle kaplanmış ince pişmiş eriştelerden oluşan bir lezzet sunmaktadır. Ancak, ilginç bir şekilde, bu özel yemek dünya genelinde ikinci en kötü olarak sıralanmış.
     
    Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen bir diğer ilginç yemek, üçüncü sırada kendine yer bulan "Ramen burger." Bu burger, ramen eriştesiyle yapılan özgün bir tarife sahiptir.
     
    Dördüncü sırada Litvanya'nın geleneksel tatlarından biri olan "Sklandrausis" bulunuyor. Sklandrausis, 16. yüzyıldan bu yana hazırlanan bir Letonya turta tarifidir.
     
    Beşinci sırada Şili'den gelen "Chapalele" var. Sadece patates ve un kullanılarak yapılan bu ekmeğin basit yapısına rağmen, ilginç bir lezzet profiline sahiptir.
     
    Türkiye'den ise listede iki yemek yer alıyor. Yedinci sırayı alan "Lahana Çorbası," katılımcıların damak tadını sorgulatan bir lezzetle tanınıyor. Diğer bir Türk lezzeti olan "Kaymaklı Kayısı" ise 59. sırada kendine yer bulmuş.
     
    Tüm listedeki ilginç ve sıradışı yemeklere "tasteatlas"ın resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.