|   | 
  • Dünyayı Buluşturacak, Türkiye'yi Tanıtacak


    Dünyayı Buluşturacak, Türkiye'yi Tanıtacak
    Uluslararası kayak camiası Türkiye ve Kayseri'yi sevdi. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen 'FIS Snowboard Dünya Kupası' geçen yıl gösterilen başarılı organizasyon nedeniyle üst üste ikinci kez Erciyes'te yapılacak.

    Uluslararası kayak camiası Türkiye ve Kayseri'yi sevdi. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen 'FIS Snowboard Dünya Kupası' geçen yıl gösterilen başarılı organizasyon nedeniyle üst üste ikinci kez Erciyes'te yapılacak. Şampiyonanın tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in de katılımıyla İstanbul'da yapıldı. Erciyes'in sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük ve en kapsamlı kış sporları merkezlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Çelik, 4 Mart 2017 tarihinde yapılacak şampiyonanın hem Kayseri hem de ülkemizin tanıtımında önemli rol oynayacağını söyledi. 
    Türkiye'nin spor tarihinde ilk kez geçtiğimiz kış Erciyes'te düzenlenen 'FIS Snowboard Dünya Kupası' başarılı organizasyon sebebiyle FIS tarafında yine Kayseri'ye verildi. 'FIS Snowboard Dünya Kupası Erciyes Etabı'nın tanıtım toplantısı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu'nun katılımıyla İstanbul'da yapıldı.
    BAŞKAN ÇELİK ERCİYES'İN AVANTAJLARINI ANLATTI
    Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes'in Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı kış sporları merkezi olduğunu belirtti. Erciyes'te en baştan beri Büyükşehir Belediyesi olarak planlı ve programlı bir çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan çelik, "Konusunda en uzman kişileri şehrimize davet ederek bir planlama yaptık. Bu plan doğrultusunda bugüne kadar harcadığımız para 200 milyon avroyu geçti. Hamdolsun Erciyes sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en iyi kış sporları merkezi oldu" dedi.
    Erciyes'in en önemli özelliklerinden birisinin de tek elden yönetilmesi olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Büyükşehir Belediyemizin şirketi olan Erciyes A.Ş. tabiri caizse dağın tek sahibi. Tek elden yönetilmesi muhatabın tek olması rahatlığını getiriyor ve böyle şampiyonaların alınmasını da mümkün kılıyor. Bu durum aynı zamanda Erciyes'i daha kullanışlı hale getiriyor. 25 milyon metrekare alanda tek bilet sistemiyle istediğiniz pistte kayabiliyorsunuz. Kayak pistimizin toplam uzunluğu 102 kilometre. Bu pistlerde ve 22 kilometre toplam uzunluğa sahip 18 ayrı mekanik tesisin tamamında tek sistem geçerli. Bu da çok büyük avantaj. Ayrıca Erciyes'e gelen kayak severler için farklı zorluk derecelerinde pist imkanı var. Pistlerimizin yüzde 60'ından fazlası suni karlama üniteleriyle de destekleniyor. Bu da kayak sezonunu uzatmamıza imkan veriyor. Bu anlamda da Avrupa'nın sayılı merkezlerinden biriyiz" diye konuştu.
    "ÜLKEMİZİN TANITIMI İÇİN FIRSAT"
    Önce Avrupa daha sonra da dünya şampiyonaları olmak üzere üst üste üç kez uluslararası organizasyonları almanın kolay bir iş olmadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ilerde kış olimpiyatları alabilmemiz için uluslararası organizasyon tecrübesi gerektiğini söyledi ve Kayseri'nin de bu tecrübeyi kazandığını kaydetti. Bu organizasyonların sadece Erciyes değil ülkemizin tanıtımı açıcından da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Spor çok önemli bir tanıtım aracı. Elimizde olan bu imkanı hem şehrimiz hem de ülkemizin tanıtımında bir fırsat olarak değerlendiriyoruz" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, toplantıda Erciyes'e verilen bir ödülden de bahsetti. Konuşmasında tüm kayak severleri Erciyes'e davet eden Başkan Çelik, Kayseri'nin bir özelliğine de vurgu yaparak, "Kayseri, planlı gelişen huzurlu ve sakin bir şehir. Uluslararası Kayak Federasyonu organizasyon için Erciyes'i tercih ederken Kayseri'nin bu özelliklerini de dikkate aldı" diye konuştu.
    KAYSERİ ŞAMPİYONALAR ŞEHRİ OLACAK
    Erciyes etabı tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da Kayseri'de çok daha büyük bir dünya şampiyonası için de çalıştıklarını belirterek, "Bundan sonra Kayseri'de bir Dünya Şampiyonası yapma arzumuz var. Bu çok daha büyük bir organizasyon. Buna adeta 5 yıl önceden hazırlanmamız gerek. İnşallah bu mücadeleyi de verip kazanacağız. Bu sürekliliği sağlamamıza destek olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
    Toplantıda konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Erciyes dağını dünyanın en büyük kayak merkezlerinden birisi ve hatta kış turizminin vazgeçilmez markalarından biri yapmayı hedeflediklerini belirtti. Yarış günü Kayseri'ye gelecek misafirlere unutulmaz bir hafta sonu yaşatacaklarını ifade eden Cıngı, "Yarışların yanında, sevilen sanatçıların konserleri, izleyici aktiviteleri ve seyirci yarışları da gerçekleştireceğiz. Buradan tüm kayak ve snowboard severleri kış döneminde Erciyes'e davet ediyorum" dedi.
    'FIS Snowboard Dünya Kupası'nın Final Etabı'nın organizasyonunu üstlenen Playmaker'ın Ajans Başkanı Kerem Mutlu ise, dünyanın en iyi snowboard sporcularının bu yarışta yer alacağını belirtti ve kristal küre ödülünü kazanacak sporcunun da Erciyes'te belli olacağını söyledi.
    FIS Snowboard Dünya Kupası 4 Mart 2017'de Erciyes'te yapılacak. Şampiyonanın canlı yayınlarla birlikte dünyada bir milyardan fazla kişiye ulaştırılacağı belirtiliyor. Dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunu buluşturacak yarış, aynı zamanda kristal küre ödülünü kazanacak sporcuyu da belirleyen etap olacak.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.