|   | 
  • Ekonominin yeni patronu Mustafa Elitaş


    Ekonominin yeni patronu Mustafa Elitaş
    64. Hükümet kurulurken sürprizleri de beraberinde getirdi. Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş yeni kabine de Ekonomi Bakanı olurken, bakan olmalarına kesin gözüyle bakılan Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız kabineye giremedi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 64. hükümetin listesini onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümeti açıkladı.

     

    Listede sürpriz isimler dikkat çekerken Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş ekonominin yeni patronu oldu. Elitaş, "Vatana ve millete hayırlı olsun. Hiç beklemiyordum sürpriz oldu" şeklinde açıklamalar da bulundu. Yeni hükümetin açıklanmasının ardından, bakan olması beklenen Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız'da büyük bir şok yaşadı.

     

    Öte yandan Mustafa Elitaş'ın bakan olması Kayseri bürokrasisinde  sevinçle karşılandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik twitter hesabından, "Sayın Bakanımız Elitaş'ın engin siyasi ve ekonomi birikimi ile ülkemize önemli hizmetlerde bulunacağına inanıyorum" şeklinde paylaşımda bulundu. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "64. Hükümette Ekonomi Bakanı olan Sayın Mustafa Elitaş'a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum" derken, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, "64. Hükümette Ekonomi Bakanı olan Kayseri Milletvekilimiz Sayın Mustafa Elitaş Başkanımızı tebrik ediyorum" dedi.

     

    Mustafa Elitaş Kimdir?

    Mustafa Elitaş 5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İktisat ve Maliye bölümünden mezun oldu. Elitaş 1994 yılında Anavatan Partisi'nden belediye başkanlığına aday olurken, bu dönemde ayrıca Mülkiyeler Birliği, Kayseri Sanayiciler ve İşadamları Derneği, Huzur Evi Derneği, Türkiye İhracatlar Meclisi ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti gibi dernek ve kuruluşlarının yönetim kollarında ve üyeliklerinde bulunmuştur.

     

    22, 23 ve 24. dönemlerde Ak Parti Kayseri Milletvekili olan Elitaş, 23 ve 24. dönemlerde partisinin grup başkanvekilliği görevini yürüttü. İyi derecede İngilizce bilen Mustafa Elitaş evli ve 4 çocuk babasıdır.

     

    Haber: Faruk Karakaş




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.