|   | 
  • Eksilere Düşen Hava, Su Sayaçlarınıza Zarar Vermesin


    Eksilere Düşen Hava, Su Sayaçlarınıza Zarar Vermesin
    Havaların iyice soğuduğu son günlerde, KASKİ Genel Müdürlüğü?nce su sayacı ve tesisatların soğuktan zarar görmemesi konusunda vatandaşların uyarıldığı belirtildi.

    Eksilere düşen hava sıcaklığı, açıkta kalan su sayaçları ve tesisatın soğuktan etkilenerek hasar görmesine ve sayaçların donarak kullanılmaz hale gelmesine neden olabiliyor. KASKİ yetkililerince, abonelerin böyle bir durumla karşı karşıya kalmaması için özellikle dışarıda korumasız olan su borusu ve sayaçlarını talaş, cam yünü, elyaf, izocamla iyice kapatarak soğuk ve donmaya karşı önlem almaları gerektiği belirtildi.
    Vatandaşların, su temini açısından sıkıntısız bir kış geçirmeleri için, donan su sayaçlarına ateş ve sıcak su ile müdahale etmemeleri gerekiyor. Çünkü böyle bir davranış su sayacının patlayarak bir daha kullanılmaz hale gelmesine neden olabiliyor.
    Sayacı donan veya patlayan vatandaşların, önce sayaçtan su akmasını önlemek için su vanalarını kapatmaları, sonra da mağduriyetlerinin kısa sürede giderilmesi için Alo KASKİ 185 hattını arayarak arıza kaydı bırakmaları yeterli oluyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.