|   | 
  • Engellere Engel Olmayan Duyarlı Belediye


    Engellere Engel Olmayan Duyarlı Belediye
    Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısının ikinci oturumun Belediye Meclis Salonunda yapıldığını ve bu toplantı da Meclis gündeminde bulunan 6 maddenin görüşülerek karara...

    Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısının ikinci oturumun Belediye Meclis Salonunda yapıldığını ve bu toplantı da Meclis gündeminde bulunan 6 maddenin görüşülerek karara bağladığını söyledi.

    Meclis Toplantısında Engelliler için yapılan hizmetlerin genişletilmesi ve artırılması gerektiğini belirten Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Kayhan, 4 Aralık Engelliler Günün bu çalışmalar için bir fırsat olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

    ?Melikgazi belediyemiz gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar da engelliler için engelleri kaldırmaktadır. Belediye binasında engellilere özel asansör, hissedilebilinir zemin, yaya geçişlerinde rampalar yapmıştır. Ancak şehrimizin yer altı çarşısı ile alt geçitlerde engellilere özel bir çalışma bulunmamaktadır. TBMM 2005 yılında çıkarmış olduğu yasa ile nüfusu 50 bini geçen yerleşim alanlarında toplu taşıma araçlarında engelliler için düzenleme öngörmüştür. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve hizmet vermek boynumuzun borcudur. Her yıl binlerce trafik kazası olmakta ancak bu kazalarda kaç kişinin engelli kaldığı hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Daha da önemlisi şu anda ülkemizdeki engellilerin % 32 anne karnında engelli olduğu tespit edilmiştir. Bunun için yeni evlenenlere Belediyemiz Bilgilendirme semineri verebilir. Engellilere duyarlı çalışmalar yapan Belediyemize de teşekkür ediyorum?

    Meclis Üyesi Mustafa Kayhan?a vermiş olduğu bilgiler ve duyarlılığı için teşekkür eden Başkan Memduh Büyükkılıç ?Raylı sistemde engellilerin unutulmadı. Onlar için geçişler ve araç içinde yerler tahsis edildi. Bu toplumsal bir duyarlılıktır. Özellikle yeni evli çiftler başta olmak üzere semtlerde bilgilendirme seminerleri düzenleyeceğiz? dedi.

    Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çalışan engelli personel için ulaşımlarında kolaylık sağlamak üzere servis aracı tahsis ettiklerini sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.