|   | 
  • Engelleri aşarak madalyalar kazandı


    Engelleri aşarak madalyalar kazandı
    Kayseri'de doğuştan engelli olan 26 yaşındaki Feyyaz Gözüaçık, hem yüzme antrenörlüğü yaparak down sendromlu çocukları rehabilite ediyor hem de ampute milli takımında ter döküyor.

    Kayseri'de doğuştan engelli olan 26 yaşındaki Feyyaz Gözüaçık'ın azmi görenleri şaşırtıyor. Tekerlekli basketbol ile spor hayatına başlayan ve Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yükseokulu'ndan mezun olan Gözüaçık, aynı zamanda da ampute milli futbol takımında da ter döküyor. 

     

    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörlüğü yapan milli sporcu Feyyaz Gözüaçık, down sendromlu çocukların rehabilite edilmesi için onlara yüzme öğretiyor. Böylelikle Feyyaz Gözüaçık, aynı zaman da evininde geçiminede katkı sağlıyor.

     

    Türkiye'de tek ayakla kayak yapan kişi olduğunu dile getiren Gözüaçık, "Doğuştan engelim var. Yaşamımı böyle devam ettiriyorum. Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu bitirdim ve yüzme antrenörüyüm. Aynı zamanda milli ampute futbol takımı oyuncusuyum. Türkiye’de de tek bacakla kayan engelli kayakçıyım. Spora ilk olarak tekerlekli sandalye basketbol ile başladım. Daha sonra ampute futbol 1. Liginde spor hayatıma devam ettim. Şu anda da milli takımda devam ediyorum. Milli takımda spor hayatıma devam ederken eğitimimi de aksatmamaya çalıştım. Şu anda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörü olarak çalışıyorum" dedi.

     

    Engelli vatandaşları spora yönlendirdiğini kaydeden Gözüaçık, "Diğer engelli vatandaşlara spor yaptırarak yüzdürmeye gayret ediyorum ve futbola yönlendiriyorum. Engelli kardeşlerimizi spora kazandırmak gerçekten çok güzel bir şey. Sadece spor yapmak anlamında değil, kişilerin rehabilitesi açısından da çok önemli. Kayseri’de birçok engelli sporcumuz var" diye konuştu.

     

    Gözüaçık, "Ben hayatımda bir çok engeli aştım ve madalyalarım var. Burada da engelli sporculara bana verilen destek gibi ben de onlara bir umut olmaya çalışıyorum. Bir sporcu olmaları yolunda onlara yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.