|   | 
  • Engelliler, Akdeniz?e yelken açtı


    Engelliler, Akdeniz?e yelken açtı
    Daha önce Erciyes?te kayak, Ali Dağı'nda yamaç paraşütü yapan Erciyes Engelliler Doğa ve Kış Sporları Kulübü üyeleri, bu kez Mersin?de yelken eğitimi alarak özgürlüğe yelken açtı.

     Kayseri Büyükşehir ve Kocasinan belediyelerinin desteğiyle Mersin'e gelen 11 kulüp üyesi, Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübü bünyesinde eğitim aldı. Denizci düğümü atmaktan yelkeni donatmaya kadar birçok konuda kurs gören üyeler, teorik eğitimin ardından denize açılarak yelken kullanmanın püf noktalarını uygulamalı öğrendi.

    Kulüp Genel Sekreteri Kadir Can Gökalp, özel tasarlanan ekipmanla Erciyes Dağı'nda kayak yaparak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini, engelli bireyleri sosyal hayata bağlamak ve spor yapabilmelerini sağlamak istediklerini tekrarladı. Gökalp, kayaktan sonra faaliyet gösterdikleri branş sayısını artırarak farklı alanları da başarabildiklerini herkese göstermeyi amaçladıklarını belirtti. Gökalp, "Kayseri'deki Yamula Barajı'nda su sporları yapabileceğimizi düşündük. Bu amaçla İçel'e geldik. Yelkenle ilgili teorik ve pratik ders aldık ve denizle açıldık. Yelken sporunu da en iyi şekilde yapmak için buradayız. Dağda veya denizde engelsiz kişilerle hiçbir farkımız yok. Malzemeler aynı, risk oranı aynı. Ondan dolayı da arkadaşlarımız kendilerini çok rahat hissediyor. Bu sporu yapınca kendilerini daha mutlu ve huzurlu hissedip, bir şeyleri başarmanın gururunu yaşıyorlar. Engelli olarak bizlerin de birçok şeyi yapabildiğimizi göstermiş oluyoruz. Engelsiz arkadaşların bile yapamadığı bazı sporları biz yapıyoruz." dedi.

    Yelken eğitimi alan Sultan Kaan da çok sevdiği denizde olmanın kendisini rahatlattığını belirterek, tüm engellilerin spor yapmaları tavsiyesinde bulundu. Durmuş Ayketin de "Özgürlük, istediğin her yere rahatça gidebilmek, farklı bir duygu. Kayaktan sonra yelken yapıyoruz, çok mutluyuz." diye konuştu. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.