|   | 
  • Engelliler Haftası coşku ile kutlandı


    Engelliler Haftası coşku ile kutlandı
    İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda, eğitim merkezlerinde tedavi gören engelli çocuklar, maharetlerini sergiledi.

     
    İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda, eğitim merkezlerinde tedavi gören engelli çocuklar, maharetlerini sergiledi. 

    Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, ilçe milli eğitim müdürü, engelli öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse, "2001 yılından beri belli bir şekilde bu sistemin içerisinde hizmet vermeye çalışıyoruz. ?Biz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası?nı kutlayacağız? dediğimiz de o zaman ?nesini kutlayacağız?? gibi değişik görüşler ortaya çıkmıştı. İnsan yaşarken öğreniyor. Engelliler haftasını ?bizde varız, bizde toplumun bir ferdiyiz ve tek farkımız küçük farklılıklarımız? demek için kutluyoruz. Sonra insan anlıyor ki insan, insan olduğu için değerlidir. İnsanların farklılıklar var. Bizim tek istediğimiz, anlaşılmaktır. İnsan olarak sadece insan gibi sevilmek ve o saygıyı görmektir. Yoksa, istediğimiz başka bir şey yok. Biz bugün hepimiz engelliyiz" dedi.

    Karaköse ayrıca, "Engelliler haftası bugün dünyada yaklaşık 156 ülkede kutlanan bir programdır. Ülkemizde 10 milyon arasında engelli vatandaşımızın varlığından bahsediliyor. Bunların günlük yaşamda, sosyal yaşamda birçok ihtiyaçları var" ifadelerini kullandı.

    Konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı, rehberlik araştırma merkezlerinde, eğitim merkezlerinde tedavi gören engelli öğrencilerin sergilediği oyunlar büyük alkış topladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.