|   | 
  • Erciyes Dağı'nda değerli zümrüt taşları bulundu


    Erciyes Dağı'nda değerli zümrüt taşları bulundu
    Erciyes Dağı eteklerindeki zümrüt kalsedon, akik, kuvars gibi değerli maden taşları bulundu.

     
    Develi ilçesinde maden sahaları bulunan Buhara Madencilik'in sahibi Hasan Çoksarı, kendisi tarafından yapılan çalışmada Erciyes Dağı?nda keşfedilen kalsedon, akik, kuvars, zümrüt türü değerli ve yarı değerli taşların sertliğinin 7 ile 8 arası değişen yapılarda olduğu, sahada 40 santim ve daha yukarısı olan lokal bölgelerin bulunduğunu, ancak mevcut olanaklarla büyük ebatlı değerli taşları işleyemediklerini söyledi. 

    Atölye bazında 10 santim ve aşağısı olan taşları işleyebildiğini kaydeden Çoksarı, ?'Uzun zamandan beri bu çalışmaları sürdürüyoruz. Ülke içi ve Türkiye dışı olmak üzere pazarlara sunacağız. Pazarın oluşması durumunda Develi'ye sadece bu konuda üretim tesisi yapabiliriz. Uzun zamandan beri yeraltı maden yatakları ile ilgileniyorum. Erciyes dağı eteklerindeki Develi ilçesinde maden yatakları konusunda yeterli miktarda rezerv var'' dedi. 

    Buhara Madencilik tarafından halen Develi ilçesi Çataloluk mevkiinde Leonardit madeni çıkartılıyor. Bu madenle ilgili Güney Kore'li yatırımcılar Develi'ye gelmişti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.