|   | 
  • Erciyes'te Hayat Kurtaran Kazı


    Erciyes'te Hayat Kurtaran Kazı

    Kayseri'de yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle Erciyes Dağı'nda mahsur kalan 94 kişi, ekiplerin 12 saatlik çalışması sonrası kurtarıldı. AFAD ekipleri, kara gömülen ve sadece anteni görülen araçta mahsur kalan 3 kişiyi karları elleriyle kazarak kurtardı.
    Edinilen bilgiye göre Erciyes Dağı'nda yoğun tipiden dolayı mahsur kalan vatandaşlar polisten yardım istedi. Yoğun tipi nedeniyle vatandaşların mahsur kaldığı yere ulaşamayan polis ekipleri, AFAD'dan yardım istedi. Polis, AFAD, UMKE, JAK, 112 ekipleri Hacılar ilçesi üzerinden Erciyes Dağı'nda vatandaşların mahsur kaldığı bölgeye ulaşmaya çalıştı. Yoğun tipiden dolayı kara gömülen ve sadece anteni görülen araçta bulunan 3 kişiyi kurtarmak için ekipler seferber oldu. Ekiplerin elleriyle kazarak kapıya ulaşması sonrası araçta bulunan 3 kişi kurtarıldı.
    Öte yandan Develi ilçesinden Kayseri istikametine gelen vatandaşlar da Erciyes Dağı yakınlarında yoğun tipiden dolayı mahsur kaldı. Yaklaşık 15 kişilik AFAD ekibi ayrıca JAK, UMKE ve 112 ekiplerinin 12 saat süren çalışmaları sonrası 35 araçta mahsur kalan 94 kişi kurtarıldı. Yoğun tipiden dolayı kurtarma ekiplerinin de zor anlar yaşadığı öğrenildi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.