|   | 
  • ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 206 SANTİMETRE


    ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 206 SANTİMETRE
    Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 206 santimetre oldu.

     Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 206 santimetre oldu.

    Kar yağışının özellikle gece saatlerinde etkili olduğunu belirten Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Erciyes'te ezilmemiş kar kalınlığının 206 santimetreye ulaştığını söyledi.

    Pistlerin tamamının açık olduğunu ve günübirlik ziyaretçilerle öğrenci gruplarının Erciyes'e ilgi gösterdiğini belirten İkiler, hafta sonu ise çevre illerden gelen ziyaretçilerle birlikte kayak merkezini yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiğini vurguladı.

    Ailelerin çocukları ile birlikte kızakla kaymanın keyfini yaşadığını ifade eden İkiler, "Erciyes Kayak Merkezi'nde kızakla kaymak isteyenler, usta kayakçılar ve acemi kayakçılar için ayrı ayrı parkurlar bulunuyor. Merkeze gelen vatandaşlar da bunu en iyi şekilde değerlendiriyor" diye konuştu.

    Erciyes'in güvenli pistleri ve toz karı ile kayakseverlerin vazgeçilmezi olduğunu kaydeden İkiler, Kayseri, Develi ve Hacılar yönündeki yolların da açık olduğunu belirtti.

    İkiler, hafta sonu şiddetli rüzgar nedeniyle kapalı olan gondol tipi teleferiklerin de yeniden çalışmaya başladığını söyledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.