|   | 
  • Erciyes Tekir'de Değişim Zamanı


    Erciyes Tekir'de Değişim Zamanı
    Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

     Kayak sezonunun açılmasına az bir zaman kala çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Tekir Bölgesi'nde yepyeni bir gondol hattını hizmete sunmaya hazırlanıyor. Şu anda test seferleri yapılan hattın hizmete girmesiyle birlikte bu kış Tekir Bölgesi'nde kayak yapacaklar 10'ar kişilik gondollarla yukarı çıkacaklar.

    Erciyes'i dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline getirecek yatırımlara Tekir Bölgesi'ndeki mekanik tesis de eklendi. Bölgedeki pist alanını daraltan eski telesiyej kaldırılarak kayak alanı genişletilirken daha uygun bir alana da gondol adı verilen kabinli teleferik hattı yapıldı. Toplam 1.650 m. uzunluğundaki hatta 10'ar kişilik 56 adet kabin bulunuyor.

     MEKANİK TESİSLER 25 KM'Yİ GEÇTİ

    Büyükşehir Belediyesi'nin master plan çerçevesinde yapmış olduğu mekanik tesislerin sayısı Tekir Bölgesi'ne yapılanla birlikte 15'e yükseldi. 1.650 m. uzunluğundaki bu hatla birlikte Erciyes'teki toplam mekanik tesis uzunluğu 25.5 km'yi buldu.

     100 KM'LİK PİST OLUŞTU

    Büyükşehir Belediyesi yaz döneminde mekanik tesislerin yanı sıra pist yapım çalışmalarını da sürdürdü. Yapılan çalışmalar sonucunda Erciyes Dağı'ndaki toplam pist uzunluğu 100 km'ye ulaştı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.