|   | 
  • Erciyes Üniversitesi Öğrencilerinden Okullara Yardım


    Erciyes Üniversitesi Öğrencilerinden Okullara Yardım
    Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretmenlik Bölümü, öğretim elemanı ve öğrencileri yıllardır sürdürdükleri geleneği devam ettirdi. Öğrenciler, kendi okullarından mezun olan ve öğretmenlik mesleği yapan arkadaşlarını unutmadı. Hakkari ve Mardin gibi illerin bulunduğu okullara spor malzemeleri ve kırtasiye yardımında bulundu.

     Yardım projesinin koordinatörü ve yürütücüsü Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanı Hasan Aksoyak, 3 yıldır devam ettirdikleri yardım çalışmasında bu yıl 39 okula ulaştıklarını ifade etti. Aksoyak, proje kapsamında ihtiyaç sahibi okullara spor malzemesi yardımının yanı sıra huzurevi ziyaretler, engellilerle dostluk müsabakaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini açıkladı. 

        Geçen yıl 47 okula ulaştıklarını anlatan Aksoyak, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bu yılda 39 okula yardımda bulunduklarını anlattı ve şu bilgileri verdi; ?Bu Eğitim ? Öğretim döneminde ise vize sınavları öncesi Türkiye genelinde Kayseri (15), Yozgat (5), Nevşehir (4), Sivas (2), Erzurum, Kırşehir, Muş, Mardin, Şırnak (2), Çorum, Van, Tokat, Kars, Konya, Batman, Hakkari?deki yaklaşık 39 ortaokul ve liseyi kapsayan çeşitli projeler düzenledik. Bu projeler kapsamında geçtiğimiz yıllarda okulumuzdan mezun olarak şuan Türkiye?nin dört köşesinde görev yapmakta olan değerli meslektaşlarımızın bizimle görüşmeleri ve ihtiyaçları doğrultusunda elimizden geldikçe onlara destek olmaya çalıştık. Öğretmenlik bölümünde bu dersi alan öğrencilerimiz gerçekten projenin başından sonuna kadar son derece özverili ve fedakarca projeye destek oldular.?

        Proje kapsamında 1 adet masa tenisi masası, 110 adet voleybol, 160 basketbol, 124 futbol, 188 hentbol topu, 8 badminton seti, 15 masa tenisi seti, 280 çift ayakkabı, 220 parça kıyafet, bin 850 adet kurşun ve kırmızı kalem, 120 kutu silgi, 29 adet eşofman takımı, 2 adet voleybol direği, 5 adet voleybol filesi, 5 adet basketbol filesi, 14 adet forma ve şort, 23 adet şapka, 67 adet ayrım forması, 30 adet ayrım hunisi, 15 adet defter, 15 adet SBS ve YGS çalışma ve test kitabı, 2 adet ecza dolabı ve ecza seti, 25 kilo un, 3 koli makarna, pirinç, mercimek gibi 100 adet okul pantolonu, 220 adet kot pantolon, 215 adet defter yüzü, çok sayıda atkı, bere, eldiven, yorgan, yastık, battaniye toplanarak ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere okullara ulaştırıldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.