|   | 
  • Erciyesspor derneksiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya


    Erciyesspor derneksiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya
    Spor şehri olarak anılan Kayseri’nin iki takımından birisi olmasına rağmen hem taraftar bakımından hem de maddi ve manevi destek açısından yalnız bırakılan Erciyesspor, tek sahip çıkanı olarak bilinen taraftarlar derneğinden de olmak üzere.

    Maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Erciyes Taraftarlar Derneği’nin başkanı Durdu Havur ile yaptığımız samimi söyleşide takım ve dernekle ilgili sorularımıza cevap aldık.

     

    Erciyesspor ile yollarınız nerede birleşti?
    Ben sporu çok seven biriyim. Bugüne kadar Kayseri’de hemen hemen bütün müsabakaları takip ettim. Bundan 5 sene öncesine kadar bizim için daha çok Kayserispor ön plandaydı. Ancak 5 yıl önce dernek olarak Süleyman Hurma ile yaşadığımız sıkıntılar bizi kulüpten uzaklaştırdı. Bizde 5 yıldır faal olarak Erciyes Taraftarlar Derneğine dönüştük.
     
    Dernek olarak zor günler geçirdiğinizi biliyorum. Derneğin kapanma tehlikesi var mı?
    Dernek olarak hakikaten maddi ve manevi çok zor günler geçiriyoruz. Şehirde kimse bizlere sahip çıkmıyor. Dernek kiramızı dahi ödeyemeyecek konuma getirildik. Üzülerek söylüyorum mevcut durumda herhangi bir değişiklik olmazsa derneğimizi kapatacağız.
     
    Tıpkı derneğiniz gibi Erciyesspor’da yalnız bırakıldı...
    Evet Erciyesspor’da yalnızlara oynuyor. Bunda kulüp başkanı Ziya Eren’in de büyük rolü var. Daha önceki süreçlerde yönetim oluşturulurken; belediyelerden, kamu kuruluşlarından, sanayi odasından, ticaret odasından temsilen yöneticiler seçilirdi. Ama Ziya Başkan bunları yapmadı. Kendisi bir yönetim oluşturdu. Bütün her şeyi kendisi yapınca şehrin ileri gelenleri de takıma sahip çıkmadı.
     
    Erciyesspor’un yalnız kalmasında en büyük etmen Ziya Eren mi?
    Ziya Eren ekonomik anlamda Kayseri’nin en güçlü isimlerinden birisidir. Ziya Başkan son döneminde artık kulüp yönetimi konusunda acemiliği attığını düşünerek kimseden bir fikir almadı. Ama futbolu ticaretle karıştırdı. Takımı süper lige çıkardı bu yüzden ona minnettarız. Fakat süper ligde çok büyük hatalar yaptı ve takım küme düştü. Şuan PTT 1. Ligde de halimiz ortada. 
     
    Şuan dernek olarak kulüpten bir destek alıyor musunuz?
    Kulüpten destek gelmediği gibi aldığım duyumlara göre destek olacakların önünü de Ziya Eren kesiyor. Bizim en çok kırıldığımız nokta da bu zaten. Biz bugüne kadar kulübümüze 1 kuruş ceza yedirmedik. Ağzımızdan tek bir kötü söz çıkmadı. Türkiye’de ceza almayan tek taraftar grubu Erciyes Taraftarlar Derneğidir. Her zaman kulübümüzün, yönetimimizin arkasında olduk. Kulüp küme düştüğünde bile yönetim bizden en ufak bir tepki almadı. Ama gördüğümüz muamele ortada. Şuan kimseden bir destek görmüyoruz. 
     
    Ziya Eren'den destek beklerken küfür yedik!
    Biz her zaman kulübümüzün arkasında durduk. Yalnız kaldığımız bu dönemlerde bile kendi imkânlarımızla Erciyesspor menfaati için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ancak Ziya Eren'in eleştiriye en ufak bir tahammülü yok. Kendi sahamızda Adanaspor karşılaşmasında maçı kaybettik. O anda bizim derneğimize bağlı bazı arkadaşlar Ziya Eren’e bu takım senin eserin dedi. Bunun üzerine Ziya Eren kendi locasında bizlere ağza alınmayacak çok ağır küfürler etti. Bu olayda bardağı taşıran son damla oldu.
     
    Peki, Ziya Eren ile ilk nerede yol ayrımına düştünüz? Muhtemelen bu olayların bir öncesi vardır.
    Sezon başında başkan yardımcısı bizlere kendi başınızın çaresine bakın, taraftara en ufak bir desteğimiz olmayacak, gerekirse derneği kapatın tarzında açıklamalarda bulundu. Yani sezon başından beri kulüple taraftarın arası yok. Adanaspor maçında yaşanan bu talihsiz olayda ipleri tamamen kopardı.
     
    Sizce Ziya Eren niye bu yola gitmiş olabilir? Bir kulüp başkanı taraftarla, şehirle bir bütün olmayı istemez mi?
    İnanın benimde en çok merak ettiğim konu bu. Benim tahminim ve aldığım duyum, yönetimin dışında başkanı dolduran 2-3 isim var. Bu arkadaşlar bizim yapmadıklarımızı, söylemediklerimizi başkana yanlış bir şekilde aktarıyorlar. Ama bir kulüp başkanının onun bunun dolduruşuna gelmemesi lazım.
     
    Ziya Eren bir zeytin dalı uzatsa kulüpte bir bütünleşme olur mu?
    Her zaman olur. İlla zeytin dalı uzatmasına da gerek yok.  Bu olay 5 dakika da çözülecek bir olay. Yeter ki bizleri muhatap alsın ve bizimle alakalı kendisine ne söyleniyor bunları bize açıklasın. Bizler Erciyesspor için ne gerekiyorsa yaparız.
     
    Birazda Erciyesspor’un ligdeki konumunu konuşalım
    Başkan en büyük hatayı Hikmet Hocayı göndererek yaptı. Hikmet hoca bugün takımda kalsaydı şuan süper ligde mücadele ediyor olacaktık. Tabi sezon başında Alaaddin Demirözü tercihi de son derece yanlıştı. Alaaddin hocayı kişilik olarak severim takdir ederim diyalogumuzda iyidir. Fakat Alaaddin hoca Erciyesspor’u kaldıracak bir isim değildir. Ligi domino edebilecek, tecrübeli, tabiri caizse kurt hocalar vardır. Bu tarz birisinin takımın başına geçmesi gerekirdi. Ve tabi sezon başında yapılan yanlış transferleri de unutmamak lazım. Mevcut antrenör Timuçin Bayazıt’ın da Erciyesspor’da başarılı olabileceğini düşünmüyorum.  Devre arasında iyi bir antrenör ve sağlam takviyeler gerekiyor. Eğer devre arasında nokta transferler yapılmazsa Erciyesspor’u zor günler bekliyor. Mevcut şartlarda Erciyesspor’un ligde kalması pekte mümkün gözükmüyor.
     
    Son günlerde kamuoyunu meşgul eden bir diğer olayda Kayseri Şeker ile yaşadığınız gerginlik. Bu olayı ilk ağızdan dinleyebilir miyiz?
    Büyükşehir Belediyesi'nin, Cumhuriyet Meydanı'nda bir açılışı vardı. Bende bu açılışta Hüseyin Akay ile görüştüm. Sayın Başkanım Kayserispor’a, Ankara deplasmanında iki otobüs tahsis etmiştiniz. Kayserispor taraftarlarına vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederim. Bize de bir gönül borcunuz var. Kayseri Şekerspor üçüncü lige çıkarken şampiyonluk maçlarında Aksaray ve Mersin’de bizler Kayseri Şekerspor’u yalnız bırakmamıştık. Bizimde taraftar olarak bu yıl durumuz ortada. Bizlere de yardımınızı bekliyoruz dedim. Sayın Başkanda size de bir deplasmana otobüs ayarlayalım dedi. Bende bunun üzerine uygun bir deplasman için sizinle irtibata geçerim dedim ve görüşmeyi sonlandırdık.
     
    Adana Demirspor deplasmanı öncesi Başkan Yardımcımız Mehmet İnecalan, Kayseri Şeker Fabrikası'nı aradı ve oradan bir arkadaşla görüştü. Fabrikadan bizlere şuan Kayseri Şeker’in kampanya döneminde olduğunu ve herhangi bir yardım yapamayacaklarını açıkladılar. Bunun üzerine ben bizzat fabrikayı aradım ve başkanı istedim. Başkanın fabrikada olmadığını ve derneğinizden başka bir arkadaşa gereken açıklamayı yaptıklarını ifade ettiler.
     
    Ben Hüseyin Akay’ın sözüne inanmıştım
    Bu gelişmeler üzerine bizler bir basın açıklaması yaptık ve Hüseyin Akay’ın araç vermekten vazgeçtiğini dernek üyelerimizle paylaştık. Daha sonra Kayseri Şeker Fabrikası’ndan Kazım Bey bana ulaştı ve ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu derneğinizle, fabrika adına görüşen arkadaşların yetkisinin ve bilgisinin olmadığını ifade etti. Bende siz başkanla görüşün bende üyelerimle görüşürüm ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu Adana deplasmanına gideceğimizi söylerim dedim ve Kazım Bey de tamam dedi. Ertesi gün Kazım Bey ile yeniden görüştük. Kazım Bey yaşanan bu olaylara Başkan Hüseyin Akay’ın kızdığını bu olayları neden basına servis ettiğimiz sordu.  Ben bu olayları nasıl basına bildirmem nasıl üyelerime aktarmam. Bizler Hüseyin Akay’ın sözüne güvenmiştik. Fakat bu süreçte onlar da bize sırtını döndü.
     
    Belediye Başkanlarının spora bakış açılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
    Haseki Başkan gitti Kayseri’de spor da bitti taraftarda. Görev yaptığı süre içerisinde ne zaman bir isteğimiz olsa bizi kırmadı. Kayseri’de sporun gelişmesi adına çok çalıştı. Mehmet Özhaseki’ye teşekkür ediyorum ve ona minnettarım. Ama şuan ki mevcut belediye başkanlarımıza bırakın bir istekte bulunmayı görüşme şansımız bile olmuyor. Sayın Mustafa Çelik’in de bu konulara el atması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Erciyesspor’a, Kayserispor’a, şehrin basketbol takımlarına, amatör branşlara sahip çıkması gerekiyor. Melikgazi Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Onursal Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’ın da aktif olması gerekiyor. Ancak ne yazık ki belediye başkanlarımız bu işi bir görev olarak görmüyorlar.
     
    Son olarak dernek başkanı ve bir futbol sever olarak passolig hakkında ki görüşleriniz nelerdir?
    Bu statların boş kalmasının en büyük etmeni passoligdir. Çok açık konuşuyum passolig bir rant kapısı olarak futbolun içine sokuldu. Birde ulusal medyada bazı yayın organları passoligin futbolumuza ne kadar zarar verdiğini bildikleri halde sistematik olarak bu passoligi övüyorlar. Passolig sözde niye gelmişti? Tribünlerde ki olayları bitirmek için. Passolig yürürlüğe girdikten sonra tribünlerde birçok olaya şahit olduk. Passolig insanları fişlemek ve tribün bütünlüğünü ortadan kaldırmak için uygulandı. Eninde sonunda bu uygulama kaldırılacak.
     
    Röportaj: Faruk Karakaş
     




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.