|   | 
  • ERÜ'de 'sinema-hukuk' ilişkisi konferansı


    ERÜ'de 'sinema-hukuk' ilişkisi konferansı
    Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta, iletişim fakültesi öğrencilere sinema-hukuk ilişkisi anlatıldı.

    Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta, iletişim fakültesi öğrencilere sinema-hukuk ilişkisi anlatıldı. 
    ERÜ İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Hasan Bodur, iletişim fakültesi öğrencilerine sinema-hukuk ilişkilerini anlattı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, sinema ile hukukun bağlantılı olduğunu söyleyen Bodur, öğrencilerin sorularını da cevapladı.

    Slayt eşliğinde iletişim fakültesi öğrencilerine sinema-hukuk arasındaki ilişki hakkında bilgiler veren Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Harun Bodur, "Hukuk ve film anlayışı iki sosyo-kültürel oluşumun bütünleştirilmiş bir biçimde araştırılmasını ifade eden ve oluşmakta olan diğer bir ifadeyle yapım aşamasında bulunan disiplinler arası bir çalışma alanıdır.

    1980?lerin sonlarından 1990?lara değin hukuksal temaların film-sinema, sinematik öyküleme ve popüler görsel imgelem ile kaynaştırılarak incelenmesine girişen, hukuk ve sinema yaklaşımına öncülük eden bir takım akademik yayınlar karşımıza çıkıyor" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.