|   | 
  • Fatih Terim: “Ben de hata yapabilirim, ben de insanım”


    Fatih Terim: “Ben de hata yapabilirim, ben de insanım”
    Süper Lig’in 7. haftasında Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, “Ben de hata yapabilirim, ben de insanım” dedi.

    Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından Teknik Direktör Fatih Terim basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beraberlik sonrasında sadece istemenin yetmediğini aktaran Terim, “Açıkçası sadece istemekle olmuyor. Almasını da bilmek lazım, puanı da galibiyeti de. Biz bugün sadece istemişiz, istedik diyelim. Bazıları için pek de sanmıyorum ama salı günü istekli, mücadeleci, kaybettiği zaman bile alkışlanan bir takım, muhakkak ki Şampiyonlar Ligi’nin özellikle büyük maçlarından sonra bu tempolardan, bu gerilimlerden sonra bir dalgalanma beklersiniz ama böyle bir şey beklemem. Bugünkü gibi bir tablo mümkün değil beklemem. Gençlerbirliği'nin hakkını yemeyelim iyi mücadele ettiler. Bizden daha çok koştular, savaştılar tebrik ederim kendilerini” ifadelerini kullandı.

    "Öz eleştiri yapmam lazım kendimize, hoşlanmadım"
    PSG maçı sonrasında rotasyon yapmayı düşünmediğini ancak bunun doğru bir karar olmadığını aktaran Terim, “Bütün hayatımız boyunca bizim takımlarımız hep savaşan, oyunu oynayan ileride çok pozisyon bulan, baskı yapan, bugün bunların hiçbir tanesinden esinti yok. Buna ciddiyetsizlik diyebilirsiniz, önemsememek diyebilirsiniz ama hiçbir futbolcunun ‘Ben salı günü oynadım, yorgunum’ deme hakkı yoktur. Gelirsin söylersin oynamazsın o zaman. Maçtan çıktıktan sonra kimsenin böyle davranmaya hakkı yok. Hele Galatasaray’da hele bizle beraber, bunlar telafi edilebilir şeyler ama böyle bir oyun oynayıp böyle bir reaksiyon, oynamadan sadece seyrederek açıkçası hoş değil. Ekranda, statta ‘Şöyle oynasa böyle olur, hoca bunu soksa ötekini alsa’ mevzu bu değil. Biraz önce de söyledim ‘İstemek yetmez’ o işin teori kısmı, pratik kısmı var birde, uygulamak lazım sahada. Çeneyle olmuyor bu. Dolayısıyla konsantre sıfır, mücadele yok, bitse de gitsek gibi bir atmosfer içinde bir öz eleştiri yapmam lazım kendimize, hoşlanmadım” diye konuştu.

    "Ben konuştuğum zaman ceza alıyorum"
    Kazanamamaları için “ümit edelim bu son olur inşallah” ifadelerini aktaran Fatih Terim, “Bugün kaybetseydik de biz istediğimiz gibi oynasaydık, biz Galatasaray gibi oynasaydık. Beni en çok üzen o maalesef, verilmeyen penaltı, penaltılar bilemem ama o konuda zaten ben konuşmak istemiyorum. Ben konuştuğum zaman ceza alıyorum biraz da konuşmayanlar ceza alsın” şeklinde konuştu.
    Takımda birçok oyuncunun milli takıma gittiğini anlatan Terim, milli takım arasında yara saramayacaklarını ve takımda değişikliğe gidileceğini kaydetti.
    Sosyal medyaya göre takım oluşturmadığını vurgulayan Terim, “Eleştiriler olabilir. İtirazımız yok. Benim seçimim öyleydi. Ben de hata yapabilirim, ben de insanım” dedi.
    Maçın hakemi Halil Umut Meler’in Norveç’te maç yönettiğini söyleyen Terim, “Gece maç yönetti galiba, bugün de cumartesi, cuma sabahı bindi oradan, maç sonrası herhalde akşam gelmiştir. Başka hakem kalmadı galiba, yorgun argın cumartesi enteresan bir durum” ifadelerini kullandı.

    Mustafa Kaplan: “Oynadığımız oyunun karşılığı 1 puan olmamalıydı”

     Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray ile sahasında berabere kalan Gençlerbirliği'nde Teknik Direktör Mustafa Kaplan, “Oynadığımız oyunun karşılığı 1 puan olmamalıydı” dedi.
    Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Oynadığımız oyunun karşılığı 1 puan olmamalıydı. Geçmiş maçlarda da iyi oynuyorduk ama bir türlü kazanamıyorduk. Bugün de aynı şekilde ürettiğimiz 6-7 pozisyon olmasına rağmen bir türlü golü atamadık. Oynadıkları yürekli oyundan dolayı oyuncularıma teşekkür ediyorum. İyi bir takımız. İyi bir oyuncu grubumuz var. Daha iyi yerlere geleceğiz. Hakem arkadaşımızı kutluyorum. Galatasaray’a Avrupa’da başarılar diliyorum. Milli maç arasını iyi değerlendirip Antalyaspor maçı ile beraber 3 puan ile tanışma zamanı geldi diye düşünüyorum. Galatasaray’a karşı nasıl oynanacağını gösterdik. Hücuma çıkarken bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik” ifadelerini kullandı.

    “Beni bu göreve beni Murat Cavcav getirdi görevden Murat Cavcav alır”
    Kendisini Gençlerbirliği’nde Başkan Murat Cavcav’dan başkasının gönderemeyeceğini vurgulayan Kaplan, “Ülkemizde sosyal medyada ne yazık ki herkes teknik direktör. Herkes görüşlerini ve fikirlerini söylüyor. Ama bazı şeylerde sabırlı olmak lazım. Örnek Abdullah Avcı’nın ve Ünal Karaman’ın bu ülkede yaptıkları ortada. Onlar bile eleştiriliyor. Mustafa Kaplan’ın arkasında bir güç yok. Mustafa Kaplan buralara tırnakları ile kazıyarak geldi. Benim bu kadar verdiğim bir emek var. Ben bu emeği kimseye yedirmem. Beni bu göreve beni Murat Cavcav getirdi görevden Murat Cavcav alır. İki başlılık olmaz bir ortamda. Gençlerbirliği bugün süper top oynuyor diğer taraftan taraftarımız istifa diye bağırıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Nereye varacağız ki biz bunlarla. Beşiktaş’ında 5 puanı var. Gençlerbirliği bugün 1 puan aldığı takım Salı günü Şampiyonlar Ligi maçında PSG bu kadar pozisyona girmedi. Demek ki biz iyi bir takımız. Sabretmemiz lazım. Geçen sezon öldü bitti denilen Ankaragücü’nü taraftarı ve yönetimi beraber ligde tuttuk. Burada Murat Cavcav öl desin ölürüm. Başkası beni bağlamaz” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.