|   | 
  • Fatih Terim: "Devreyi kapatırken 3 puan çok önemliydi"


    Fatih Terim:
    Yeni Malatyaspor galibiyetini değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Devreyi kapatırken 3 puan çok önemliydi. Oyuncularımızı kutluyorum. Yeni Malatyaspor’u da tebrik ediyorum” dedi.

    Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti. Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Açıkçası bu sahada oynamak çok kolay değildi. Top kontrolün 2’de 3’de anca yapıldığı bir ortamda ısrarla bizde oyuna hakim olmak için didindik. Bu bizim oyun kültürümüz, bunu da geliştirmek en büyük dileğim. Her günde geliştiğini görüyorum. Buna rağmen Yeni Malatyaspor’a pek pozisyon vermedik, hatta hiç pozisyon vermedik desek belki yeridir” diye konuştu.

    "Yaptığımız hamleler doğru oldu"
    Oyuncu değişiklikleri hakkında da bilgi veren Terim, “Son kontrolleri iyi yapabilsek, özellikle son vuruşları, final olan yerlerdeki pas tercihleri artı şutları veya kale ile ilgili topları atabilsek öne geçebilirdik ki biz öne geçince de çok değişik bir oyun oynama ihtimali yüzde yüz. Rakip fizik olarak da çok üstün, iyi mücadele eden bir Yeni Malatyaspor var. Hamza hocayı ve talebelerini tebrik ediyorum, büyük mücadele örneği gösterdiler. Bazen bizim kupada yediğimiz golü, onlar ligde yiyebiliyorlar, enteresan işler oluyor. Set oyununu oynayan oyuncularımızı değiştirdik, rakibin arkasında duran oyuncularımızla devam edelim dedik, bence doğru oldu. Her saniye oyunun gidişatına, performansına göre hamle mecburiyetinde kalıyoruz, yaptığımız hamleler de doğru oldu. 3 puan çok önemliydi, devreyi kapatırken, gerçi herhangi bir izin yok ama devam edeceğiz. Malatya gibi önemli bir deplasmanda 3 puanla dönmek hakikaten bizim için sevindirici. Oyuncularımızı kutluyorum. Yeni Malatyaspor’u da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
    Terim, bir basın mensubunun; ‘İlk yarıda hayal kırıklığını ne oldu?’ sorusuna da, “Hayal kırıklıkları 39 puanı az olarak değerlendiriyorum. Hayal kırıklığı olarak ilk yarı kaybettiğimiz gereksiz puanlar diye söyleyebiliriz” cevabını verdi.

    Hamza Hamzaoğlu: "İkinci yarıda etkili olamadık"

     

    Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray mağlubiyeti sonrası yaptığı açıklamada, ikinci yarıda çok etkili olamadıklarını söyledi.
    Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, kazanmak istedikleri bir maça çıktıklarını ancak kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. İlk yarıda istedikleri gibi oynamalarına rağmen ikinci yarıda çok etkili olamadıklarını ifade eden Hamzaoğlu, “Daha çok rakibin ataklarına engel olmaya çalıştık, oyunu orta sahada korumaya çalıştık. Öne çıkmaya zorlandık ve 90’ıncı dakikada aynı bizim kupada attığımız gibi maalesef uzaktan atılan şutla yediğimiz gol var. Nasip kazanmayı istiyorduk, ama kaybettik. Galatasaray’ı tebrik ediyorum, oyuncularımı ortaya koydukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

    "Zemin iyi futbol oynamaya müsait değil"
    Saha zemininin de kötü olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, “Zemin zaten kötü, iyi futbol oynamaya müsait değil. Anca mücadele edersiniz böyle sahada, bizde onu gerçekleştirdik ama kazanamadık, üzgünüz.” ifadelerine yer verdi.

    "Mali sorunlarımız var, bunların halledilmesini bekliyoruz"
    Galatasaray maçı öncesi futbolcuların paralarını alamadıkları gerekçesiyle antrenmana çıkmadığı konusunda soruları da yanıtlayan Teknik Direktör Hamzaoğlu, “Antrenmana çıkmadı oyuncularımız, mali sorunlarımız var. Bunların halledilmesini bekliyoruz. Bugün çok fazla şey söylemek istemiyorum zaten çözülmezse zaten önümüzdeki hafta duyarsınız. Bu durumdan mutlu olmamız mümkün mü, 20 maç oynadı bu takım. Sezon başında beri Covid-19 riski var, seyahat ediyoruz, gidiyoruz geliyoruz, sakatlıklar var. Bunların aileleri var bizim aynı şekilde ailelerimiz var, hedeflerimiz var. Eğer bizler sorumluklarımızı yerine getiriyorsak sonuna kadar, herkes sorumluluğunu bilip ona göre davranmalı. Bu sadece bizim kulüp için değil, bütün kulüpler için aynı şeyi diyorum. Herkes bu konuda hassas olmalı, oyuncuların haklarını biraz daha fazla düşünmeliler ve çözüm üretme konusunda daha girişken, daha mücadeleci olmalılar. Oyuncular nasıl sahada mücadele ediyorsa. Bunu sadece bizim kulüp olarak algılamayın birçok kulüpte bunlar yaşanıyor maalesef. Yayınca kuruluştan gelen parayı bekliyoruz, bu iş böyle yürümez. Zaten yürümediği de açıkça ortada. Kulüpler büyük bir borç yükü altında. Farklı kaynaklar bulunamıyor, bunlara çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.