|   | 
  • FETÖ imamlarıyla ankesör üzerinden görüşen askerlere hapis cezası


    FETÖ imamlarıyla ankesör üzerinden görüşen askerlere hapis cezası
    Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün imamları ile ankesörlü telefonlarla ardışık şekilde görüştükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan iki ihraç üsteğmene ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde farklı dosyalarda görülen davalarda tutuklu sanıklar Ş.K. ile S.K. ve avukatları hazır bulundu. 
    Örgüt imamlarının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarıyla irtibat kurması ve deşifre edilmelerini önlemek, örgütsel gizliliği korumak amacıyla kontörlü veya sabit telefon hatlarından görüşme yaptıkları tespit edilen eski astsubayların tek tek yargılandığı davalarda her iki sanık da üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, beraat ve tahliyelerini istediler. 
    Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar ihraç üsteğmen Ş.K.’ye ve ihraç üsteğmen S.K.’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası ile tahliyelerine karar verdi. 
    FETÖ sanıklarına hapis cezaları 
    Ayrıca aynı mahkemede farklı dosyalarda yargılanan tutuksuz sanıklardan kadın A.A.’ya ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay, T.Ç.’ye ise ‘örgüte yardım etme’ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.