|   | 
  • GELECEKTE İLACIN VE ECZACININ ÖNEMİ ARTACAK


    GELECEKTE İLACIN VE ECZACININ ÖNEMİ ARTACAK
    Türkiye Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, ilaç ve eczacılık alanında hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek, ''Önümüzdeki dönemde hastanede tedavi süresi kısalacak, evde bakım ve evde sağlık hizmeti artacak, yeni sistemde eczacılar daha çok rol üstlenecek ve eczaneler de şimdikinden daha önemli sağlık merkezleri olacak'' dedi.

     TEB Genel Başkanı Çolak, Türkiye Eczacılar Birliği 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası'nın düzenlediği 'Değerlendirme Toplantısı'na katılan Genel Başkan Erdoğan Çolak, burada yaptığı konuşmada, ilaç ve eczacılık alanında yaşanan hızlı değişim ve dönüşümün meslekleri açısından avantajlar sağlarken, birtakım kaygıları da beraberinde getirdiğini bildirdi. İlacın en önemli sağlık ürünü ve eczacının da en önemli sağlık danışmanı olduğunu bildiren Çolak, ''İşte bu yeni değişim ve dönüşümde, eczacıya yeni bir rol yüklenmek istenmektedir. Bazıları 'ilaç da herhangi bir ticari üründür ve diğer ürünler gibi rekabet piyasasında kendi dengesini bulacaktır' deniliyor. Eczacı da yıllarca dirsek çürütüp, sağlıkta olmazsa olmaz onurlu bir meslek sahibi olduğu bir kenara bırakılarak, ilaç alıp satan sadece ticaret le uğraşan birisi olarak düşünülüyor'' ifadelerini kullandı.
    Önümüzdeki dönemde hastanede tedavi süresinin kısalacağını, hastaya evde bakım ve evde sağlık hizmetinin artacağını bildiren Erdoğan Çolak, ''Eczacılar da bu yeni sistemde daha çok rol üstlenecekler. Eczaneler ise şimdikinden daha önemli sağlık merkezleri olacak. İlacın uzmanı eczacıdır. Çünkü ileride eczacılar, Akılcı İlaç kullanımının odağında olacaklar. 2030 yılından sonra Türkiye'de yaşlı nüfus, genç nüfusu geçecek. Bu durumda da hastalanma rakamları ile birlikte ilaç kullanımı da artacak. Ayrıca yaşlılığa bağlı hastalıklar da artacak, bununla beraber, bu hastalıkların tedavisi için ilaçların tüketimi de artacak. Dolayısıyla, ileride ülkemizdeki sağlık sektörüne yön verecek mesleklerden biri de eczacılığın olacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.
    Eczacıların pek çok sorunları bulunduğunu kaydeden TEB Başkanı Çolak, bunların çözümü için ilgili yerlerle temaslarda bulunduklarını da kaydetti.
    Toplantıyı organize eden Türkiye Eczacılar Birliği 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş da TEB Başkanı Erdoğan Çolak'a davetlerini kırmayıp Kayseri'ye gelerek eczacı meslektaşlarını bilgilendirdiği için teşekkür etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.