|   | 
  • Furkan Korucu

    Google ile Konut Pazarlama

    İlk Adım SEO

     

                Dijital pazarlamanın gerçek amacı ihtiyaç aşamasına gelmiş müşterinize, sunduğunuz emtianın en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamaktır.

                Basit düşünecek olursak bir ev aradığımız zaman ilk başvurduğumuz yer Google arama motorudur. Google’a “Kayseri Talas Satılık Daire” yazdığınızda sizi en üstte çıkartan organik çalışma ise SEO’dur ve bu yüzden çok önemlidir.

                İnşaat şirketi, dijital pazarlamanın ilk adımı olarak bir web sitesi hazırlaması gerekmektedir. Bu web sitesinde firma, misyonunu, vizyonunu, hizmetler gibi klasik konuları değil konuta ait nitelikli bilgiler verilmelidir. Çünkü konut, yüz yüze yapılacak olan görüşme neticesinde satılabilmektedir sizin amacınız ise merak uyandırmaktır. Gayrimenkul sektörü ürünlerinin alımı, bir ayakkabı ya da giysi alımı gibi değildir. Bu nedenle firma müşteriye web sitesinde kendisini ve ürününü iyi bir şekilde tanıtmalı ve onu ofisine çekmeyi başarabilecek şekilde meraklandırmalıdır. Şirketin web sitesinin, arama motorlarında kendi alanındaki muadilleri içerisinde üst sıralarda çıkabilmesi için birkaç yıl süren bir zaman dilimi gerekmektedir.

                Tam olarak merak uyandıran bir web sitesinden sonra altyapı çalışmalarında kendi yerel veya ulusalınızda anahtar kelimeleri belirlemeniz gerekmektedir. Bu kelimelerin kontrolünü ve geri dönüşümünü ölçmeniz için Google Search Console kullanabilirsiniz.

     

     

                İkinci Adım Google AdWords

     

                Yine basit bir açıklama ile “Kayseri Talas Satılık Daire” yazdığınızda sizi organik olmayarak en üstte çıkartan araçtır. Günlük hatta saatlik bile verilebilmektedir. Google AdWords dijital reklamın en önemlisidir. Bu sistemde, reklam veren gayrimenkul firmasının arama motoru sonuç sayfasındaki konumunu, anahtar kelimeler ile ilk sıraya taşınarak müşteriyi firmaya çekmek amaçtır. Bu kelimeleri firmanın ürünleri ile ilgili kelimelerden oluşmaktadır (konut, mutfak, oda sayısı vs.). Bunlar aynı zamanda anahtar kelime olarak adlandırılmaktadır.

                Bu anahtar kelimeler için Google kelime başına ücret almaktadır. Kelimeler tıklandıkça firma Google’a ücret vermektedir. Günün belli saatlerinde, tüm gün yayında olabilme seçenekleri bulunmaktadır. Reklam uzmanı firmada beklenilen performansın yakalanabilmesi için anahtar kelime seçimini gayrimenkul firmasının kendisini ve ürünlerini tam olarak karşılayacak şekilde yapmak durumundadır. Satın alınan kelimelerden birisi ihtiyacına göre konut arayan müşterinin aradığı kelime ile örtüşürse firmanın reklamı, arama motoru sayfasının en üstünde ya da sayfanın yanında çıkmaktadır.Böylece müşteri belki de ihtiyacından farklı bir konut alımına da yönelebilecek ve firmaya gelebilecektir. Belki de ihtiyacına uygun evi firmada bulacak ve satış ofisine daireleri görmek, satın almak için gidebilecektir.

                Müşterinin aradığı standartlarda dört şirkette daireler bulunmakta iken adwords veren firma diğer firmaların üzerinde arama motoru sayfasının ilk sırasında çıkarak rakiplerini geçmiş ve müşteriyi kendi firmasına dairesine çekmeyi başarabilmiştir. Müşteri satış ofisine geldiğinde artık pazarlama danışmanı işi sona erdirecektir. Günümüzde çeşitli sektörden şirketler çok yaygın bir şekilde Google AdWords reklamları kullanmaya başlamışlardır. Bunun en önemli sebebi, müşterinin neleri aradığı, ne beklediği gibi birçok konu hakkında hemen bilgi edinilmesini sağlamaktadır. Bu sistem müşterilerin hangi bölgeden en çok oldukları, hangi saatlerde yoğun olarak konut ile ilgili arama yaptıkları görülebilmektedir.

     

     

     

                Son Olarak Görüntülü Reklamcılık

     

                Google ile iş ortağı olan web sitelerinde verdiğiniz reklam türüdür. Gayrimenkul sektörü de bu platformu giderek artan bir şekilde kullanmaya başlamıştır. Görüntülü reklamlar, firmaların kendi sitelerinde başka firmaların elektronik posterlerinin yayınlanmasıdır. Firmalar bu reklamları kendi sitelerinde yayınlanması için siteleri aktifleştirmeleri gerekmektedir.

     

                Banner olarak nitelendirilen bu reklamlar son derece etkili bir pazarlama aracıdır. Özellikle gayrimenkul sektöründe firmaların projelerinin özelliklerinin en önemli noktaları kısa ve net bir vurgu ve resim desteği ile sunulmaktadır. Müşterinin konut alımı ile ilgili bir niyeti olmadan ya da kararsız iken bile cazip banner etkisi ile satış ofisine gidebilmektedir.

     

                Çok daha önemlisi ise, görüntülü reklamcılık ile yeniden pazarlamanın birleşmesidir. Ne demek istiyoruz, siz konut araması gerçekleştirdiğiniz zaman yapay zeka sizin peşinize takılarak ziyaret ettiğiniz diğer sitelerde sizi yakalamasıdır.

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.