|   | 
  • Gül: İnsan gerçekten hayret ediyor


    Gül: İnsan gerçekten hayret ediyor
    Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un yazdığı Zirveden Düşerken isimli kitabın tanıtımı Beykoz'daki Türk Alman Üniversitesi’nde yapıldı. Tanıtımı toplantısına, Wulff’un yanı sıra, kitabın ön sözünü yazan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve öğrenciler de katıldı.

    Gül kitapla ilgili yaptığı konuşmada, Wulff'un en sevilen yanının Türkleri ayrım yapmadan kendi vatandaşları ile birlikte kucaklaması olduğunu belirtti. Wulff'un bu kesimlerin varlığını cesaretle dile getirdiğini anlatan Gül, 

     

    "Bunu söylerken bazıları tarafından istismar edileceğini, kendisi aleyhinde ayak oyunları politikacılarının bunu kullanacağını da bilerek söylemiştir. Zaten büyüklük de buradan gelmektedir. Eğer bazı doğruları siz başkaları istismar eder diye söylemek istemezseniz, sarfı nazar edersiniz kapalı kalmasına neden olursanız o zaman gerçek lider, önemli insan olamazsınız" ifadelerini kullandı. 

     

    Kitapta herkesin örnek alacağı bilgiler bulunduğunu ve herkesin okuması gerektiğini belirten Gül, "Bazen insan gerçekten hayret ediyor. Bunu içimden gelerek söylüyorum, bazı olaylar karşısında. Sayın Wulff'un başına gelenler de insanın gerçekten hayret edeceği olaylardır ama böyle şeyler demokrasinin en geliştiğini bildiğimiz ülkelerde de olabiliyor. Ayak oyunu, siyaset politika her yerde var. Demokrasi tabii ki en iyi yönetim sistemi ama demokrasinin de zaafları olduğunu hepimiz biliyoruz" şeklinde konuştu. 

     

    Konuşmasında Fransa’daki terör saldırısına da değinen Gül, Türkiye’nin terör konusunda acı çeken ve hala kurban vermeye devam eden bir ülke olduğunu vurguladı. Bu konuya sadece teröristle mücadele şeklinde yaklaşımın yanlış olacağını kaydeden Gül, sivrisinekle değil esas olarak bataklıkla mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.