|   | 
  • Gündüz Araç Farlarının Kullanılması Trafik Kazalarını Yüzde 24 Azaltıy


    Gündüz Araç Farlarının Kullanılması Trafik Kazalarını Yüzde 24 Azaltıy
    Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, gece haricinde gündüz araç farlarının kullanılmasının yapılan bir araştırmaya göre trafik kazalarının yüzde 24 oranında azalttığına dikkat çekti. Aydın, sürücülerin gündüzleri yakını gösteren ışıklarını yakmalarının faydalı olacağını söyledi.

     Emniyet Müdürü Aydın, Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu toplantısında araç sürücülerinin gündüzleri özellikle şehirlerarası karayollarında araçlarının yakını gösteren ışıklarını yakmaları yönünde tavsiye kararı aldığını hatırlattı. Aydın, bunun dikkate alınarak gündüzleride yıkını gösteren ışıkların yakılmasının yararlı olacağını anlatarak, şu bilgileri verdi; ?Gündüzleri araçların kısa farlarını kullanmalarının trafik kazalarında yüzde 24 lük bir azalış meydana getirdiği tespit edilmiş olup trafik güvenliğinin sağlanmasında görmek kadar görülmenin de önemi göz önüne alınarak, sürücülerin gündüzleri araçlarının yakını gösteren ışıklarını yakmalarının trafik güvenliği açısından çok önemli olduğu değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda gündüzleri kısa farların kullanılmasını teşvik ve bu konuya öncülük etmek için İl Emniyet Müdürlüğümüze kayıtlı tüm resmi ve sivil hizmet araçlarının seyir halinde iken kısa far lambalarının açık tutulması için tüm görevlilerimize talimat verilmiştir.?

    Gündüzleri kısa farların kullanılmasının bir alışkanlık haline getirilmesini isteyen Aydın, ?Trafikte duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının önlenmesi için tüm sürücülerimizin bu hususta katkıda bulunarak gündüzleri seyir halinde iken araçlarının kısa farlarını yakmaları hususunda titizlik ve hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.? dedi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.