|   | 
  • Gürkan Özdemir'le Mondi Melikşah'ı yakından tanıdık


    Gürkan Özdemir'le Mondi Melikşah'ı yakından tanıdık
    Mondi Melikşah Üniversitesi Spor Kulübü altyapı koordinatörü Gürkan Özdemir'e, Melikşah Üniversitesi'nde konuk olduk. Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Özdemir'in bu keyifli röportajı sizlerle.

     
    Hocam öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz ?
    14 Mayıs 1982 İzmir doğumluyum. Basketbol kariyerinden başlayacak olursak İzmir DSİ'nin altyapısında yetiştim, sonra İzmir DSİ A takımda 3 sene oynadım. Sırasıyla Ayvalık, Akhisar, Aliağa Petkim ve Pasaport Pizza Gençlik ve Spor Kulübü'nde oynadım. Daha sonra üniversiteyi bitirme, basketbolu bırakma tercihine geldim. Üniversiteyi bitirdim ve sonrasında da askerlik araya girdi. Döndüğümde İzmir'de Bayraklı Belediyesi'nde spor koordinatörlüğü yaptım. Sonra burada bir yapılanmaya gidildi. Antrenör ihtiyacı hasıl oldu ve bizleri davet ettiler. Bizde ekip olarak geldik ve yaklaşık 2 yıldır başta altyapı olmak üzere Melikşah Üniversitesi'nin basketbol faaliyetleriyle ilgileniyorum.

    Altyapıdaki çocuklarla, gençlerle diyoloğunuz nasıl ?
    Altyapı değişik bir pedegoji istiyor. Çocukların kendi dünyaları çok farklı, hayelleri çok farklı. Bu sebeple seviyelerine inmek gerekiyor. Abisi konumunda olduğunuzda onlarla rahatlıkla her şeyi paylaşabilirsiniz. Ben onların idari menejerinden ziyade abileriyim.

    Genç erkekler kategorisinde geçtiğimiz günlerde de bir şampiyonluk yaşadınız...
    Altyapıda genç ve yıldız kategorilerinde biz ikinci olduk. Gençlerde Melikgazi Belediyesi, yıldızlarda ise Kayseri Basket şampiyon oldular.  Kadromuzda yaş kategorilerinden daha genç oyuncuları oynattık. Küçük erkeklerde ise çok çekişmeli bir maç sonrası iki sayıyla (80-78) şampiyon olduk. Bu skorda küçük erkeklerde çok zor olan bir skor. Oyuncularım için çok iyi bir tecrübe oldu.


    Hocam Mondi Melikşah'ın altyapısıyla ilgili planlarınız, amaçlarınız nelerdir ?

    Benim buradaki amacım Kayseri ve çevresini çok iyi tarayarak takımdaki oyuncuların Kayseri'li olması. Takımdaki bütün yaş kategorilerinde bu düşünceyi hayata geçirmeyi hedefliyorum. Sonuçta bu şehrin bir takımıyız ve amacımızda buraya hizmet etmek.

    Birazda A Takımla ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz ?
    Biliyorsunuz geçen yıl kurulan bir takımız. İlk sene bölgesel lig, ilk senenin ortasında 3. lig ve bu senede 2. ligte mücadele ediyoruz. Takım kimyası çok iyi oluştu bunun neticesinde de hızlı bir yükseliş gösterdik. Baktığımızda insan neden olmasın diyor hedefimiz 1. lig

    Takım Doğan Hocayla birlikte üst üste galibiyetler almaya başladı. Doğan Deniz'in farkı neydi ?
    Doğan Hoca geldikten sonra takımın havası disiplin açısından değişti. Agresif bir koç. Doğan Deniz'le birlikte takımdaki roller belirlendi ve iyi bir ivme yakalandı.

    Maçlarda ciddi manada taraftar desteğide görüyoruz...

    Çok net söyleyebilirimki salon yetmiyor bize. Üniversite öğrencisinin çok büyük bir desteği var. Daha sonra da altyapıdaki çocuklarımızın velileri, Kayseri'de ki basketbolseverler sağolsunlar bizleri yanlız bırakmıyorlar. Kayseri'de erkek A takım eksiklği vardı. Biz bu eksikliği giderdik. Umarım ileride basketbolseverler burada 1. lig maçları izler.

    Hocam geçen seneki olaylı Sakarya maçını da hatırlayarak holiganizm sporun ruhunda var diyebilirmiyiz ?
    Özellikle Türkiye'de her branşta bundan bahsedebiliriz. Türkiye'de spor kültürünün oturması lazım. Biliyosun bende aslen Bosnalıyım. 1992-1996 yıllarında bizim orada savaş süreci vardı, iki ülke birbiriyle savaşıyordu. Öyle bir ortamda bile spor müsabakaları devam ediyordu. Kesinlikle geri adım atılmadı ve bu bağlamda spor müsabakaları birleştirici bir özellik taşıdı. Türkiye'de ise tam tersi bir durum söz konusu. Bu durumun düzelmesini umut ediyorum.

    Aynı zamanda Mondi Melikşah A Takımı'nın maçlarınıda yorumluyorsunuz...
    Yorumculuk küçüklükten beri çok özendiğim bir meslektir. Neden özeniyodum hem basketbol maçını seyrediyorlar, hem yorum yapıyorlar, hem de meslek edinip para kazanıyorlar. Kendi takımımızın maçlarını yorumladığımız için objektif olmak biraz zor oluyor. Her ne kadar kendi takımımızda olsa insanın objektifliğini koruması gerekiyor. Bu sebeple biraz zorlanıyorum.



    Bugüne kadar Gürkan Hocayı oyuncu, antrenör ve yorumcu olarak gördük. Sizi en çok zorlayan hangisiydi ?
    Beni en çok zorlayan antrenörlük. 12 tane oyuncu var, bu oyuncuların tamamını mutlu etmek çok zor. Bunu oyunculuktan geldiğim içinde rahatlıkla söyleyebilirim. Hepsinin farklı psikolojisi, farklı beklentisi oluyor. 

    Biliyorum ki sizde Bosna'ya karşı ciddi bir özlem var bununla ilgili bizimle ne paylaşabilirsiniz ?
    Tabiki insan ailesinden uzak olduğunda büyük bir özlem duyuyor. Bende bir nebze olsun bu özlemi dindirmek adına Sevdalinka dinliyorum. Sevdalinka, Osmanlı zamanındaki eserlerin Boşnakça hali, bizim oraların gelenekçil bir müzik tarzıdır. Beni çok dinlendirir, huzur bulurum bu müzikle. Özlemimi bir nebze hafifletir.

    Hocam ileriye dönük planlarınız nelerdir ?
    Burada oluşturduğumuz sistem kalıcı bir sistem olsun istiyorum. Beklentim buraya kim gelirse gelsin sistemin devam etmesi. Kısaca sistemi oturtmak ve diğer arkadaşların önünü açmak. 

    Son olarak hayat felsefeniz...
    Eğer insan başkasını mutlu ederse mutlu olur. Karşımdaki insanı mutlu edersem mutluluğu ve huzuru yakalıyorum. Ve faydalı olmak diyelim. Herkese, herşeye faydalı olmak. 





    Röportaj: Faruk KARAKAŞ





    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.