|   | 
  • Hangi Başkan Hangi Meslekten?


    Hangi Başkan Hangi Meslekten?

    31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı ve seçimi kazanan adaylar mazbatalarını alarak başkanlık koltuğuna oturmaya başladı. Biz de sizler için Kayseri’deki belediye başkanlarının mesleklerine göz attık.

    1 dönem milletvekilliği ve 15 yıl Melikgazi Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Memduh Büyükkılıç aslen tıp doktoru. Nöroloji alanında uzmanlığı bulunan Büyükılıç, uzun yıllardır siyasetin içinde olduğu için doktorluğu arka planda kalmış durumda.

    2 MÜHENDİS, 2 AVUKAT

    Kayseri’de 5 yıl belediyelerini yönetecek başkanlar arasında 2 mühendis 2 de avukat bulunuyor.

    Kayseri’nin iki büyük metropol ilçesi Kocasinan ve Melikgazi, mühendislere emanet. Talas Belediye Başkanlığı’ndan Melikgazi Belediye Başkanlığı’na geçiş yapan Mustafa Palancıoğlu Harita, Kocasinan’ı ikinci dönem yönetme hakkını elde eden Ahmet Çolakbayrakdar ise İnşaat Mühendisi.

    Hacılar ve İncesu da ise iki avukat başkan görev yapacak. Hacılar Belediyesi’nde bir süredir başkan vekilliği yapan ve ardından bu seçimlerde aday olarak başkanlık koltuğuna oturan Bilal Özdoğan Kayseri Barosu’na kayıtlı bir avukat.

    İncesu’da büyük bir sürpriz yaparak 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Zekeriya Karayol’u geçip belediye başkanı seçilen Mustafa İlmek ise yine Kayseri Barosu avukatlarından.

    Talas Belediye Başkanı seçilerek göreve başlayan Mustafa Yalçın ise uzun yıllar bürokrat olarak görev yapmasına karşın aslen eğitimci. 10 yıl kadar teknik öğretmenlik yapan Yalçın, 1994 yılından Talas Belediye Başkanı seçilene kadar Kaski, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi’nde 25 yıl üst düzey yöneticilik yaptı.

    İLÇELERDE SERBEST MESLEK ÖNE ÇIKIYOR

    Kayseri’nin ilçelerinde belediye başkanlığını kazananlar arasında ise daha çok serbest meslek erbabı göze çarpıyor. Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım ve Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin serbest meslek erbabı olarak dikkat çekerken, Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu İşadamı, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ise çiftçi-tüccar olarak göze çarpıyor. Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak ise Tıbbi Teknolog olorak görev yaparken başkanlık koltuğuna geçiş yaptı.

    BÜROKRATTILAR BAŞKAN OLDULAR

    Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan’ın ortak özelliği ise belediyelerde bürokrat olarak görev yaptıktan sonra başkanlık koltuğuna oturmaları.

    Akkışla’nın yeni başkanı Ayhan Arslan, İşletme Fakültesi mezunu ve Melikgazi Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yapıyordu.

    Yeşilhisar Belediye Başkanı seçilen Halit Taşyapan ise aslen veteriner hekim ve uzun yıllardır Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli kademelerde yönetici olarak görev yaptı.

    Yahyalı’da ikinci dönemine başlayan Esat Öztürk ise 1994-2014 yılları arasında Kocasinan Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yaptı. Ondan önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din görevlisi olarak çalışan Öztürk, 5 yıldır Yahyalı Belediyesi’ni yönetiyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.