|   | 
  • HASTA İLETİŞİM BİRİMİ SORUMLULARI EĞİTİMİ


    HASTA İLETİŞİM BİRİMİ SORUMLULARI EĞİTİMİ
    İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamuya ait sağlık kurumları ve özel sağlık işlemelerindeki sağlık çalışanlarına hasta hakları konusunda eğitim verildi.




    İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamuya ait sağlık kurumları ve özel sağlık işlemelerindeki sağlık çalışanlarına hasta hakları konusunda eğitim verildi. 

    Geriatri Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, "Hasta hakları alanında uluslararası ölçekte yaşanan gelişmeler, hak kullanımı konusunda giderek artan toplumsal bilinç ve duyarlılık, sivil toplum örgütlerinin konuya sahip çıkmaları nedeniyle hasta hakları öncelikli bir toplumsal gündem maddesi haline gelmiş bulunmaktadır. Bu gelişmeler öncelikle sağlık çalışanlarını yakından ilgilendirmektedir. Bu bakımdan bahsi geçen trendin zorlanmasıyla hasta Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve 2014/32 sayılı Hasta Hakları uygulama Genelgesi hükmünce gerek kamuya ait sağlık konularında ve gerekse özel sağlık işletmelerinde tüm sağlık çalışanlarının hasta hakları konusunda yoğun bir eğitim alma gereksinimi doğmuştur" dedi.
    Dr. Kılıç, "Sağlık alanında herhangi bir misyon ve sorumluluk sahibi kişilerin, hasta haklarıyla ilgili bilgi ve birikimlerini artırmak, sağlık kurumlarında hasta ilişkileri, hasta hizmetleri, hasta iletişim birimleri ve hasta hakları kuralları gibi ünitelerde görev yapacak kişilere gereksinim duyacak temel bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla Hasta İletişim Birimi Sorumluları eğitimi planlanmıştır" diye konuştu.
    8 saat teorik, 8 saat uygulamalı olan eğitimlerde, hasta haklarının tarihsel gelişimi, hasta hakları ve sorumlulukları, hasta hakları mevzuatı ve değişiklikler, bakanlık uygulamaları anlatıldı. Toplantıda ayrıca beden dili, empati, stres yönetimi, hasta-sağlık çalışanı ilişkisi de anlatıldı.
    Hasta-sağlık çalışanı ilişkisi İl Sağlık Müdür Yardımcısı İbrahim Demirel, Hasta Haklarının tarihsel gelişimi, hasta hakları ve sorumlulukları, hasta hakları mevzuatı ve değişiklikler, bakanlık uygulamalarını Hasta Hakları İl Koordinatörü Aysun Çınar, Beden dili, empati, stres yönetimini Birim Sorumlusu Beyhan Ağırnaslıgil anlattı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.