|   | 
  • Hava İkmal Millet Parkı Başka Bahara Kaldı


    Hava İkmal Millet Parkı Başka Bahara Kaldı
    Türkiye’nin dört bir yanında ‘Millet Bahçesi’ projesi yükselirken bizimkisi 5 yıldır yerinde sayıyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerinden birisi olan ve son günlerde sık sık gündeme getirilen ‘Millet Bahçeleri’, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi arazisine yapılacak ‘Şehir Parkı’ projesini akıllara getirdi.

            Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından projelendirilen Hava İkmal Şehir Parkı’nda aradan geçen 5 yılda tek bir çivi dahi çakılmadı.

            2014 yerel seçimleri öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin en büyük üç projesinden birisi olarak lanse edilen Hava İkmal Şehir Parkı Projesi’nde, kendisinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilen Mustafa Çelik döneminde en küçük bir ilerleme dahi kaydedilemedi.

            Atatürk döneminde Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olarak inşa edilen toplam 3 milyon 400 bin m² alana sahip 2. Hava İkmal Bakım Merkezi arazisinin 2 milyon m².lik kısmında yapılması planlanan ‘Şehir Parkı’ projesi, aradan geçen 5 yıl boyunca ilgili bakanlıklar ve askeri yetkililerle gerçekleştirilen toplantı ve görüşmelerden öteye geçemedi.

            Kayseri’nin sosyal-kültürel hayatına bambaşka bir canlılık kazandıracak bu devasa proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Millet Bahçeleri’ projesi ile bir kez daha gündeme geldi ama henüz yapım çalışmalarına başlanmış değil.

    NELER OLACAKTI?

    2 milyon m² alanda kurulması planlanan ‘Hava İkmal Şehir Parkı’nda 160 m. yüksekliğinde seyir kulesi, paraşütle atlama kulesi, model uçak eğitim merkezi, hava sporları, balon turu, spor sahaları, yürüyüş yolları, restoranlar, nikah salonları, çay bahçeleri, renk ve aromatik bahçeler, zen bahçesi ve dünya bahçeleri, gösteri sanatları merkezi ve 6 boyutlu sinemalar olacaktı.

     

    GÖZLER YENİ BAŞKAN’DA OLACAK

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in partisi tarafından yeniden aday gösterilmemesiyle birlikte bu büyük projede gözler, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde ipi göğüsleyecek başkana çevrilecek. Böylece proje, Mehmet Özhaseki ve Mustafa Çelik ile birlikte 3 başkan görmüş olacak. 

     

            Kayseri’ye çok şey kazandıracak bu projeye bir an önce başlanılması ve en kısa sürede bitirilmesi isteniyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.