|   | 
  • Havaalanındaki yangın yolcuları mağdur etti


    Havaalanındaki yangın yolcuları mağdur etti
    Kayseri’de Erkilet Havaalanında özel bir havayolu şirketine ait uçağın iniş takımlarının yanması sonrası havaalanının iniş ve kalkışlara kapatılması yolcuları ciddi anlamda mağdur etti.

    Almanya’dan Kayseri’ye inmesi gereken özel bir havayolu şirketine ait uçak, yaşanan olay nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına inince yolcular otobüslerle Kayseri’ye taşınmaya çalışıldı.

     

    Ankara’ya iniş yapmak zorunda kalan uçaktaki yolculardan 17 yaşındaki gencin babası ve Avrupa Kayserililer Halkla İlişkiler Başkanı olan aynı zamanda Almanya’daki Türklerin mağduriyetleri üzerine çalışan Eğitim ve Sosyal kuruluşu Bildung Und Soziales Derneği Koordinatörlüğü görevini yürüten Hüseyin Tezgider haber sitemize yaşanan mağduriyetle alakalı açıklamada bulundu.

     

    11 Ağustos akşamında Köln Boon Havaalanından vatan hasretini gidermesi için oğlunu Kayseri’ye yolcu ettiğini ifade eden Tezgider, “Köln Bonn Havaalanında bineceğimiz özel havayolu şirketi görevlilerine Kayseri’de ve uçakta bir sorun var mı, uçak kalkacakmı diye sorduk. Yetkililer hiç bir sorun yok diyerek işlemleri yaptı. Bagajları verdikten yarım saat sonra Köln Bonn Havaalanında olaylar çıktı,uçak gecikmeli olarak kalktı. Akşam 00:30 da Kayseri’ye inmesi gereken uçak Türkiye saati ile 23: 30’da Ankara Havaalanına indi. Havayolu şirketi yetkilileri ortadan birden kayboldu” şeklinde konuştu.

    Ankara Esenboğa Havaalanından 5 otobüsleuçaktaki yolcuların Kayseri’ye götürülmeye çalışıldığını öğrendiklerini belirten Tezgider, yolculara neden Ankara’ya inildiğine dair bilgi verilmediğini belirtti. Yolculara “buradan sonrasınıotobüslerle devam edeceksiniz, otobüsler Kayseri Havaalanına gidecek” denmiş.Türkiye saati ile sabah 8’de ilk otobüs Kayseri havaalanına değil otogar yakınlarında bir otoyolda yolcuları indiriliyor.

     

    Havayolu şirketine defalarca sormalarına rağmen bilgi alamadıklarını, olan biteni oğlundan ve oradaki yolculardan aldıkları bilgiler sayesinde öğrendiklerini söyledi.

     

    5 otobüsle Kayseri’ye gelen yolcularınsa Kayseri Otogarına yakın bir güzergâhta yol kenarına bırakıldığını, hiçbir ihtiyaçlarıyla ilgilenilmediğini ve bilgi almak isteyen kişilere karşı kaba “dövercesine” cevap verildiğini belirtti.

     

    Tezgider konuyla ilgili yasal süreci başlattığını belirtti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.