|   | 
  • Havai fişek fabrikasında patlama: 3’ü ağır 11 yaralı


    Havai fişek fabrikasında patlama: 3’ü ağır 11 yaralı
    Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 3’ü ağır 11 kişi yaralandı.

     

    Bugün sabah saatlerinde Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama kentin neredeyse tüm kesimlerinden duyuldu. Olayın ardından AFAD, 112, jandarma, polis ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Patlamanın ardından fabrikanın bazı kısımlarında patlama göçükler meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3’ü ağır 11 kişi bölgedeki hastanelere sevk edildi.
    Fabrikada patlamalar devam ediyor. Fabrika çevresine kurtarma ekipleri haricinde kimse yaklaştırılmıyor.

    AFAD: “Yaklaşık 200 çalışanı bulunan fabrikaya müdahale ediliyor"

     

     Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren bir havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, “Yaklaşık 200 çalışanı bulunan fabrikada patlama sonrasında meydana gelen yangına itfaiye tarafından müdahale edilmektedir” açıklamasında bulundu.
    Sakarya ili Hendek ilçesinde faaliyet gösteren bir havai fişek fabrikasında saat 11.15 sıralarında meydana gelen patlamaya ilişkin AFAD’dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Bölgeye, Sakarya AFAD’dan 29 personel ve 7 araç, Sağlık Bakanlığı’ndan 64 ambulans, 9 UMKE, 2 helikopter ambulans ile İtfaiye ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Olası ihtiyaç durumunda görev almak üzere Bursa, Kocaeli, Düzce, İstanbul ve Bolu AFAD ekipleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Yaklaşık 200 çalışanı bulunan fabrikada patlama sonrasında meydana gelen yangına itfaiye tarafından müdahale edilmektedir. Gelişmeler yakından takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

    Belediye Başkanı'ndan patlamayla ilgili açıklama

     

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce havai fişek fabrikasındaki patlamayla ilgili "Çevre illerimizden yardım istedik. Patlamalar, yangın devam ediyor. Net bilgi vermemiz zor şu anda ama yaralılarımız var şu anda. Sayıları daha net bir şekilde ortaya çıkacak" dedi.

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.