|   | 
  • Hayırsever Yardımı Sevgi'yi Okuluna Kavuşturdu


    Hayırsever Yardımı Sevgi'yi Okuluna Kavuşturdu
    Kayseri'nin İncesu ilçesinde, yürüme engelli olan 11 yaşındaki kız, 3 yıl kucağında okula gidip geldiği annesi bel fıtığına yakalanınca eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Engelli öğrenci, ilçede faaliyet gösteren bir firmanın hediye ettiği akülü araç sayesinde tekrar okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor


     Kayseri'nin İncesu ilçesinde, 3 yıldır kucağında okula gidip geldiği annesi bel fıtığına yakalanınca eğitimine ara vermek zorunda kalan kas hastası 11 yaşındaki Sevgi Vural, ilçede faaliyet gösteren bir firmanın hediye ettiği akülü araçla tekrar okuluna döndü. 

    7 yaşında kas hastalığına yakalanan Sevgi Vural, yürüyemediği için ilkokul üçüncü sınıfa kadar okula annesinin kucağında gidip geldi. 

    Bu nedenle annesi de bel fıtığına yakalanan ve kendisini taşıyamayan Vural, okula gidemediği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

    Babası işsiz olan küçük kızın durumu, annesinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurması üzerine ortaya çıktı. 

    Kaymakam Ercan Öter'in devreye girmesi sonucu Sevgi Vural'a, ilçede faaliyet gösteren çağrı merkezinin işletmecisi Desmer Bilgi ve İletişim Hizmetleri AŞ tarafından akülü araç satın alındı. 

    Aileyi evinde ziyaret eden Kaymakam Öter ve şirketin genel müdürü Ege Eşbeoğlu, küçük kıza akülü araç ile okul çantası, hikaye kitabı ve kırtasiye malzemesi hediye etti. 

    Anne Mahide Vural, bel fıtığına yakalandığı için kızını kucağında taşıyamadığını, bu nedenle de okuluna devam edemediğini söyledi.

    Akülü araç sayesinde kızının yeniden okuluna döneceğini belirten Vural, emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Ege Eşbeoğlu ise Kaymakam Ercan Öter'in teşviki sayesinde Sevgi Vural'a akülü araç alarak yeniden okula başlamasına katkıda bulunduklarını belirterek, bu nedenle çok mutlu olduklarını ifade etti.

    Vural ailesine kaymakamlığın da eğitim ve kömür yardımında bulunduğu öğrenildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.