|   | 
  • Hızlı Başladı, Kötü Götürdü, İyi Bitirdi


    Hızlı  Başladı, Kötü Götürdü, İyi  Bitirdi
    Süper Lig’de 2018-19 Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun ilk yarısını 19 puanla 13. sırada bitiren Kayserispor inişli çıkışlı bir grafik sergiledi.

    Sezona Ertuğrul Sağlam yönetiminde hızlı bir başlangıç yapan ve ilk 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlikle ligin üst sıralarında yer bulan Kayserispor, sonrasında hızlı bir inişle küme düşme potasına kadar geriledi. Yaşanan teknik direktör değişikliği sonrası göreve gelen Hikmet Karaman ile son düzlüğü iyi koşan Sarı-Kırmızılılar,oynadıkları son 3 maçta topladığı 7 puanla ligin ilk yarısını 19 puanla 13. sırada bitirmeyi başardı.

    EN KÖTÜ AVERAJA SAHİP TAKIM

    Ligde oynadığı 17 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik alan Kayserispor 8 kez de mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu süreçte yalnızca 15 gol atabilen ve 13 gol atan Alanyaspor’dan sonra en az gol atan ikinci takım olan Sarı-Kırmızılılar, kalesinde ise 25 gol gördü. Bu rakamla en çok gol yiyen 5. takım olan Kayserispor, (-10) averajla da ligin ilk yarısını en kötü averaja sahip takım olarak bitirdi. Ligde 6 maç gol yemeden bitiren Sarı-Kırmızılılar, 9 maçta ise rakip fileleri havalandırma başarısı gösteremedi. 

    Sarı Kırmızılılar en farklı galibiyetini 3-0’la Kasımpaşa karşısında elde ederken en farklı mağlubiyetini de Alanyaspor’dan aldı. Kayserispor, ligde 17 maçta yalnızca 13 gol atan güney ekibine 13.haftada oynadığı maçta  5-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

    DEPLASMAN GALİBİYETLERİ İSTANBUL’DAN

    Ligde deplasmanda 2 kez kazanan Kayserispor, bunların ikisini de 3’er gollü galibiyetle İstanbul’dan çıkardı. Fenerbahçe’yi 3-2 ve Kasımpaşa’yı 3-0’la geçen Kayserispor, kendi sahasında Antalyaspor,Sivasspor ve Akhisar Belediyespor’u yenmeyi başardı.

    Ligin ilk yarısında dört büyüklerden yalnızca Fenerbahçe’yi yenebilen (3-2) Kayserispor, Beşiktaş ve Trabzonspor’a 2-0, Galatasaray’a ise 3-0 yenilmekten kurtulamadı. Kayserispor, yenilgi aldığı bu 3 maçta gol dahi atamadı. 

    EN GOLCÜ CHERY

    15 golle ligin en az gol atan ikinci takımı olan Kayserispor’da Hollandalı futbolcu Tjaronn Chery 6 golle en golcü isim oldu. Bunların 4’ünü penaltıdan bulan Chery, takımın kazandığı 4 penaltının tamamını da gole çevirerek bu alanda başarılı bir performans ortaya koydu. Chery’yi 2’şer golle Umut Bulut ve Bernard Mensah takip ederken Deniz Türüç, Şamil Çinaz, Asomoah Gyan ve Sapunaru da 1’er gollük katkı sağladı. Fenerbahçeli Martin Skertell de Kayserispor adına kendi kalesine bir gole imza attı. Kayserisporlu futbolcuların attığı 14 golün 10’unda yabancı, 4’ünde ise yerli futbolcuların imzası bulunuyor.

    4 KIRMIZI, 43 SARI KART

    Ligin ilk yarısını 43 sarı ve 4 kırmızı kartla geçiren Sarı-Kırmızılılar’da Şamil Çinaz, Rajko Rotman, Kana-Bıyık ve Tiago Lopes, takımlarını eksik bırakan oyuncular oldu. Tiago Lopes 1 kırmızı kartın yanı sıra 6 da sarı kart görerek takımın en hırçın futbolcusu olarak dikkat çekti.

    KUPA’DA DEVAM

    Türkiye Kupası’na dördüncü turdan itibaren katılan Kayserispor, bu turda Pazarspor’u 6-1 yenerek kupanın dışına itti. 5. Turda Altay ile eşleyen Sarı-Kırmızılılar, deplasmanda 2-1, kendi sahasında ise 4-1 kazanarak adını son 16 turuna yazdırdı. Kayserispor bu turda Akhisarspor ile karşı karşıya gelecek.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.