|   | 
  • İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı


    İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı
    İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ikinci dönem toplantısı yapıldı.

     
    Toplantıda konuşan Vali Orhan Düzgün, "Mart ayı sonu itibariyle 278 proje için yaklaşık 405 milyon liralık yatırım öngörülmüş olup 88 milyon liralık harcama yapılmıştır" dedi. 

    Yapılan toplantıya Vali Orhan Düzgün, ilçe Kaymakamları, daire müdürleri ve ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Orhan Düzgün, "Yatırımcı kuruluşlarımızdan temin ettiğimiz yatırım projeleri izleme raporlarına göre 2015 yılının ilk üç aylık dönemi itibari ile merkezi idari kuruluşlarımız tarafından toplam 404 proje için öngörülen 620 milyon lira ödenekten yaklaşık 125 milyon liralık harcama yapılmıştır. Parasal gerçekleşme oranı yüzde 21?dir. Sektörler itibariyle eğitim sektöründe 81 projemizde toplam 161 milyon liralık ödenek ayrılmış olup bunun 40 milyon lirası 31 Mart tarihi itibariyle harcanmıştır. Sağlıkta 28 projeden toplam 15 milyon liralık ödenek ayrılmıştır. Ulaştırmada 70 projede 99 milyon lira ödenek ayrılmış olup bunun 19 milyon lirası dönem sonu itibariyle harcanmıştır. Tarım sektöründe 87 proje için 114 milyon lira ödenek ayrılmış olup 5 milyon lirası harcanmıştır" diye konuştu.

    Sözlerini sürdüren Düzgün, "Enerji sektöründe 30 proje için 101 milyon lira ödenek ayrılmış olup 3 milyon lira harcama gerçekleştirilmiştir. Turizm sektörüne de 17 milyon lira ödenek ayrılmış olup 5 milyon lira harcama yapılmıştır. Yürütülen proje sayısı turizm sektöründe de 28?dir. Mahalli idarelerde de Mart ayı sonu itibariyle 278 proje için yaklaşık 405 milyon liralık yatırım öngörülmüş olup 88 milyon liralık harcama yapılmıştır. Böylece yatırımcı kuruluşlarımızın yatırımlarıyla mahalli idareler yatırımları toplandığında Kayseri genelinde toplam 682 proje 2015 yılı içerisinde uygulanacaktır. Bunlar için ayrılan toplam ödenek 1 milyar 25 milyon liradır. Bugüne kadar mahalli ve merkezi idareler harcamaları toplamında 213 milyon liralık bir harcama yapılmıştır" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.