|   | 
  • İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı


    İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı.

     İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Düzgün, 2013 yılı 4. dönem yatırım programlarının ele alınacağını bildirdi. Vali Düzgün, 2013 yılında 1129 proje için 526 milyon TL bütçe ayrıldığını ve bu projeler için şimdiye kadar 325 milyon TL harcandığını kaydetti. Daha sonra söz alan kurum yetkilileri, yatırım programları hakkında bilgiler verdiler. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Harikalar Diyarı, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Kültür Yolu, Kayseri Mahallesi gibi Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü projelerde gelinen noktaları ifade etti. Tekinsoy, Kale içinde başlatılan çalışma ile kalenin yapısına uymayan mekanların yıkımı işlerinin bittiğini, müze ve sanat merkezlerinin temellerinin ise kazıldığını bildirdi.
    DSİ, Karayolları, Kaski, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri de biten ve devam eden projeleri hakkında bilgiler verdiler.
    İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Kayseri'de 2002'de 85 kilometre bölünmüş yol varken, 2013 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla bu rakamın 490 kilometreye çıktığı vurgulandı.
    Toplantıda söz alan Karaözü Belediye Başkanı Şener Tatar, katıldığı bütün İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında, beldedeki tarihi Şahruh Köprüsü'nün durumuyla ilgili çağrıda bulunduğunu belirterek, ''Şimdiye kadar başvurmadığım kapı kalmadı. Tarihi köprüden günde yüzlerce ağır tonajlı araçlar geçiyor ve köprüyü yıpratıyor. Tarihi köprünün dokusu korunarak turizme kazandırılmasını ve ulaşım için de alternatif bir köprü yapılmasını talep ediyoruz. Bu köprü üzerinde sık sık ölümlü kazalar da meydana geliyor. Bu konuda en son Ulaştırma Bakanımıza ulaştık, o da sorunun çözülmesi için talimat verdi'' dedi.
    Belediye Başkanı Şener Tatar'ın bu talebi üzerine Vali Orhan Düzgün de konunun ilgili kurumlar tarafından ivedilikle inceleneceğini ve en kısa sürede çözüme kavuşacağını bildirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.