|   | 
  • İller Bankası Çalışanları Erciyes'e Hayran Kaldı


    İller Bankası Çalışanları Erciyes'e Hayran Kaldı
    İller Bankası Mekansal Daire Başkanlığı'nın eğitim toplantısı için Kayseri'ye gelen şirket yetkilileri ve belediye başkanları mevsimin ilk karı altında Erciyes'i gezdi. Erciyes'ten çok etkilendiklerini belirten İller Bankası yetkilileri, yapılanlardan Türkiye adına gurur duyduklarını söyledi.

     İller Bankası, Mekansal Daire Başkanlığınca düzenlenen Akıllı Kentlerle ilgili teknik toplantıya farklı illerden gelen 51 belediye başkanı ve İller Bankası teknik ekibiyle birlikte yaklaşık 90 kişi katıldı. İki günlük toplantı için Kayseri'ye gelen misafirler Erciyes'i görme fırsatı da buldu. Mevsimin ilk karı altında Erciyes'i gezen, zirveden Kayseri'yi izleyen ve hatıra fotoğrafları çektiren İller Bankası çalışanları ve belediye başkanları daha sonra gondola bindi. 

    Öğle yemeğini Erciyes'te yiyen misafirlere, Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler Master Plan hakkında bilgi verdi. Erciyes'te mekanik tesislerin 36 kilometreye, kayak pistlerinin ise 200 kilometreye ulaşacağını ifade eden İkiler, Tekir bölgesine yapılacak olan 21 otel ile de yatak sayısının 6 bini bulacağını söyledi. İkiler, Kayseri'deki tüm otellerde şu an 4 bin yatak kapasitesi bulunduğunu, Erciyes'teki tesislerin tamamlanmasıyla yatak kapasitesinin 10 bine ulaşacağını kaydetti.

    Toplantıyla ilgili bilgi veren ve Erciyes'le ilgili görüşlerini açıklayan İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata da Erciyes'in dünya çapında bir proje olduğunu ve yakın gelecekte çok önemli bir kış sporları merkezi olacağını belirtti. Erciyes'te Davos'u geçecek potansiyel olduğunu dile getiren Ata, yapılanlardan ötürü başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek gerektiğini kaydetti. 

    İller Bankası Mekansal Planlama Daire Başkanlığı yetkililerinden Mehmet Gürbüz, Şükrü Aksoy ve Engin Olgun da Erciyes'ten ve yapılanlardan çok etkilendiklerini belirtti. Erciyes'e çok güzel bir yatırım yapıldığını gördüklerini ifade eden İller Bankası yetkilileri, Türkiye'de yaşayan her insanın gurur duyması gereken tesislerle karşılaştıklarını dile getirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.