|   | 
  • İş Görüşmesine Terlikle Gelenler Var


    İş Görüşmesine Terlikle Gelenler Var
    Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından düzenlenen fuarda gerçekleştirilen 'İstihdam ve İnsan Kaynakları' konulu konferansta konuşan Hilal Mağazaları Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Demir, ''İş görüşmesine gelenler, ilk önce giyimleriyle kendilerini ifade etmeli. Bazı arkadaşlar, iş görüşmesine parmak arası terlikle geliyorlar'' dedi.

     Kayseri Dünya Ticaret Merkezi?nin konferans salonunda düzenlenen konferansta Hilal Mağazaları Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Demir, 'İstihdam ve İş Görüşmeleri' konusundaki tecrübelerini paylaştı. Demir, yüzde 100 yerli kuruluş ve yüzde 100 yerli sermayenin bu memlekete yatırım yapan, hayır ve zekatını bu memlekete veren istihdamını da bu memleketten alan kurum olduğunu vurguladı. Yüzde 100 yerli firmaların, yatırımını bu memlekete yapan, hayır ve zekatını bu memlekete veren, istihdamını da bu memleketten alan kurumlar olduğunu bildirdi. Demir, Özellikle bizim içinde bulunduğumuz perakende sektöründe yüzde 100 yerli firmaların oranı ancak yüzde 20'dir. Geri kalanı ya direkt yabancı sermayeli firmalar ya da yerli ortaklı firmalardır. Yani biz bir cebimizdeki parayı, diğer cebimize koyamıyoruz. Cebimizden çıkan parayı kendi ellerimizle yurt dışına gönderiyoruz'' diye konuştu.
    İş görüşmesi yapacak gençlere ve işsizlere de iş görüşmeleriyle ilgili bazı bilgiler veren Demir, ''Birincisi iş görüşmesinde size nasıl değer verilmesini istiyorsanız o şekilde giyinerek gelmelisiniz. Bu konu çok karşılaştığımız bir durum. Maalesef bu sektörde en çok mustarip olduğumuz konu bu. İnsanlar, kendilerini çok iyi ifade edemiyorlar. Ne cevherler vardır içlerinde, çok tecrübelidir ama maalesef kendini bir türlü ifade edemiyor. Bunu başta zaten giyimi uygun olmayan aday çalışan, bir sıfır yenik başlıyor. İş görüşmelerine gelenlerin neredeyse yüzde 70'e yakını giyimine, kıyafetine dikkat etmiyor. Ben öyle arkadaşlar görüyorum ki, yazın iş müracaatında bulunanlardan en az 10 tane arkadaşın kabri ve parmak arası terlikle görüşmeye geldiğini gördüm. Bunlarla sık sık karşılaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.
    Konferansta, Boydak Holding yöneticilerinden Muharrem Yener de, istihdam ve insan kaynakları konusundaki tecrübelerini gençlerle ve davetlilerle paylaştı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.