|   | 
  • İTHAL TESPİHLER EKSİK YA DA FAZLA TANELİ ÇIKIYOR


    İTHAL TESPİHLER EKSİK YA DA FAZLA TANELİ ÇIKIYOR
    Ramazan ayı ile birlikte tespih satışları da arttı; ancak ithal edilen tespihlerde tane sayısı az ya da çok olabiliyor. Tespih alanların bu durumu göz önünde bulundurması isteniyor.

      Hasşerbetçi hac ve umre malzeme satış mağazası yöneticisi Orhan Diler, satışa sunulan tespihlerin genelde İstanbul, Çin, Tayland ve Hindistan'da üretildiğini ifade etti. Tane sayısının tespihte önemli olduğunu ifade eden Diler, "İstanbul üretimi tespihlerdeki tane sayısında çok sorun olmuyor. Çünkü makine üretimi olan tespihlerde, makineye verilen sayı talimatı ile üretim oluyor. Ancak yurt dışından gelen tespihlerde tane sayısı çok dikkate alınmıyor. Bu nedenle 33 ya da 99 olması gereken tane sayısı kimi zaman 97-98 adet, kimi zaman da 100-1003 adet gibi çıkabiliyor. Bizlerin bunları tespit etmesi mümkün değil. Çünkü bir destede 100 adet oluyor. Satışa sunulan tespih sayısını dikkate alırsanız tane sayısını belirlemek mümkün değil." dedi.

            Orhan Diler, genelde yerli üretim tespihleri satışa sunduklarını, ama tespihte tane sayısının fazla ya da eksik olması sebebiyle çok sayıda insanın kendilerine geri geldiğini aktardı. Tane fazlası olan tespihlerin 33 ya da 99'a düşürüldüğünü belirten Diler, "Ancak tane sayısı az olursa bunu gidermek zor oluyor. Çünkü aynısını bulmak meşakkatli." diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.