|   | 
  • Kadim Kent Kayseri Buluşması


    Kadim Kent Kayseri Buluşması
    '2. Kadim Kent' Kayseri tanıtım günleri başlıyor. Hazırlıklar tamamlandı. 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 'Kadim Kent Kayseri Günleri', Başkent Ankara'nın en gözde yeri olan Çankaya'da, Ankara Ticaret Odası'ndaki, 3 bin 107 kişi kapasiteli, Avrupa'nın üçüncü büyük oditoryumu olan Ankara Congresium'nda bugün açılıyor.

    Hazırlıklar için her standı oluşturacak kurumun stand tasarımı ve sunumu konusunda toplantılar yaptığı tanıtım günlerine, bu sene de geçen sene olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği, Kayseri ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli firmalar katılacak.

     YÖRESEL LEZZETLER VE TARİHİ GEÇMİŞE VURGU

     Kadim Kent Kayseri Günleri'nde Kayseri 'nin her yönüyle tanıtılması planlanırken, Kayseri Valiliği'nin de stand açtığı günde, Kültepe Kaniş-Karum, kervansaraylar, kümbetler, Mimar Sinan ve el sanatları gibi zengin kültür miras ile Erciyes Dağı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultan Sazlığı, Soğanlı, Aladağlar, Yedi Göller gibi turizm değerleri ve pastırma, sucuk, mantı, gilaboru suyu, nevzine tatlısı, kayısı kurusu, kabak çekirdeği gibi yöresel yiyecek ve içeceklerin yer alacağı, valiliğin hazırlık yaptıkları konular arasında. 

     KAYSERİ, TÜRKİYE VE DÜNYAYA TANITILACAK

     Gerçekleşen etkinliğe Kayseri 'den neredeyse bütün protokol katılıyor ve adeta Kayseri Başkent Ankara'ya taşınıyor. Bu organizasyon ile Kayseri 'nin sadece Ankara'ya tanıtılmadığı, bu vesileyle bütün Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılacağı mümkün gibi görünüyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının memleketi olan Kayseri, Cumhurbaşkanı'nı takip eden başta medya ordusu olmak üzere herkesin bu organizasyonla ve Cumhurbaşkanının bu etkinliğe katılmasıyla dikkatleri çekecek.

     MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM

     Dünya üzerindeki Roma, Paris, Londra gibi marka olmuş kentlerin hemen hepsinde, bu tür organizasyonlar yapıldığı, kentin tarihini, turizmini ve kültürünü öne çıkararak, tanıtmaya yönelik faaliyetlerin gerçekleştirildiği gözlemlenirken, marka şehir olma yolunda, bunların etkisinin de gayet fazla olduğu biliniyor. Kayseri 'de aslında marka olmuş dünyanın bu şehirlerinden çok daha köklü ve tarihi değerleri barındıran bir şehir.'Kadim Kent'olarak adlandırılması oldukça uygun bir seçim. Bu nedenle düzenlemiş olduğu uluslararası sempozyum, konferans ve etkinliklerle marka şehir olma yolunda ilerlerken, Kadim Kent Günleri'nde de bu amacına hizmet ettiği görülüyor.

     CUMHURBAŞKANI GÜL SÜRPİZ Mİ YAPACAK?

     Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, ilkincisi gerçekleştirilen Kadim Kent Kayseri Günü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski model üzeri açık bir otomobilde objektif karşısına çıkmıştı. Bu sene ise Cumhurbaşkanı Gul'ün, helikopter ya da uçak ile objektif karşısına çıkması düşünülen Kadim Kent Kayseri Günü, Türkiye'nin her yerinden vatandaşlar, siyasetçiler, bürokratlar, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcierinin rağbet göstereceği bir etkinlik olacak.

    Kayseri Anadolu Haber



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.