|   | 
  • KADINLAR SİYASETTE HAK ETTİKLERİ YERİ ALMALI


    KADINLAR SİYASETTE HAK ETTİKLERİ YERİ ALMALI
    Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Kadınlar siyasette hak ettikleri yeri almalı" dedi.

     


    Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.
    İslam öncesi devirlerde kadın bir insan bile sayılmıyordu. İslam dini, kadını olması gereken konuma yükseltmiştir. Özgürlük kişinin, nefsinin ve şeytanın istediği gibi yaşaması değildir. Aksine onu yaratanın istediği gibi yaşamasıdır. Çünkü, Allah'ın isteğine uymayan kişi, nefsinin veya şeytanın isteğine uymuştur" dedi.
    Özbakkal, "Kadın da tıpkı erkek gibi doğar, erkek gibi insan yavrusudur. Şefkatte ve hediyede aralarını ayırırlarsa, anne baba sorumlu olurlar. Peygamberimizin (asm) vasiyyetini gözetmemiş olarak şefaatten mahrumiyeti hak ederler. Cahiliyyet duygularının insanlarda zaman zaman depreşeceğini bildiği için, Efendimiz (asm) kız çocuklarının, eğitimini özellikle vurgular" diyerek şu şekilde konuştu:
    "Günümüzde kadına yapılan şiddeti kınıyoruz. Kadın anadır,kardeştir, eştir. Demokrat parti olarak başbakan çıkarmış parti biziz. Sayın Tansu Çiller ülkemizde hizmetleriyle damga vurmuştur. Siyasi partiler önümüzdeki yapılacak genel seçimlerde .Kadına yeterli kota tanımalı. T.B.M.Meclisinde eşit temsil edilmeli. Erkeğin en hayırlısı, kadına en iyi davranandır. Dünyada ki tüm kadınların gününü kutlarız."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.