|   | 
  • Kadir Has Stadı Gözden Düştü


    Kadir Has Stadı Gözden Düştü
    8 Mart’ta 10. Yılını kutlayan Kadir Has Stadı, ilk yıllarındaki cazibesini kaybetti

    Hizmete girdiği ilk yıllarda birçok ulusal ve uluslararası önemli karşılaşmaya ev sahipliği yapan Kadir Has Stadı, şimdilerde gözden düştü.

    8 Mart 2009’da Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasıyla hizmete giren ve 10. Yılını kutlamaya hazırlanan Kadir Has Stadı, Türkiye’deki stad dönüşümlerinin de öncüsü olmuştu.

    Açıldığı tarihten sonra kısa sürede birçok önemli karşılaşmaya sahne olan Kadir Has Stadı, daha sonra diğer şehirlerde de yeni stadların yapılmasıyla birlikte gözden düştü.

    A Milli Futbol Takımı maçları, U-21 Dünya Şampiyonası açılış ve grup maçları, Türkiye Kupası ve Süper Kupa finalleri gibi çok önemli maçların oynandığı Kadir Has Stadı, son yıllarda sadece Kayserispor’un lig ve kupa maçlarına ev sahipliği yapıyor.

    EN SON MAÇ 2013’TE

    Türkiye’nin aday olduğu ve Almanya’ya kaptırdığı 2024 Avrupa Şampiyonası aday stadları arasına dahi giremeyen Kadir Has Stadı, ilk hizmete girdiği dönemde bu tür organizasyonlarda liste başında yer alıyordu. Bu alandaki hegomanyasını Konya, Antalya ve Eskişehir’deki stadlara kaptıran Kadir Has Stadı’nda uzun zamandır ne milli maç ne de kupa finali oynanıyor. Kadir Has Stadı’nda en son 11 Ağustos 2013’te Galatasaray ile Fenerbahçe Süper Kupa Finali oynanmıştı.

    Kadir Has Stadı, o tarihten bu yana yaklaşık 8 yıldır göz ardı edilirken son olarak da A Milli Futbol Takımı’nın 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 25 Mart’ta oynayacağı Moldova maçına Eskişehir Yeni Stadı’nın ev sahipliği yapmasına karar verilmişti.



    Etiketler Kayseri Kadirhas Stad

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.