|   | 
  • Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi Gün Sayıyor


    Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi Gün Sayıyor
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür sanat projelerinden birisi olan Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi 1 Eylül’de hizmete girecek.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 9 Kasım 2013’te düzenlenen törenle yapımına başlanan ve aradan geçen yaklaşık 6 yılda bir türlü bitirilemeyen kültür sanat merkezinin tüm etaplarıyla birlikte 1 Eylül’de hizmete gireceğini ifade etti.

    İçerisinde başta Arkeoloji Müzesi olmak üzere konferans salonu, kütüphane, kent arşivi, sanat atölyeleri, kafe ve restoranlar, sosyal yaşam alanları, sanatçılar sokağı vs. gibi kültür-sanat ve eğlence anlamında birçok mekanın yer alacağı Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi, kültür-sanat, eğlence ve dinlence açısından en başta gelen buluşma merkezlerinden birisi olacak.

    Açılışı Büyükkılıç’a Kısmet Olacak

    Yapımı Roma İmparatoru III. Gordianus’a (III. yüzyılın ortaları) kadar uzanan Cumhuriyet Meydanı’ndaki içkale, yakın tarihimizde çeşitli şekillerde kullanıldıktan sonra bir kültür sanat merkezine dönüştürülmek üzere 9 Kasım 2013’te kapılarını kapatmıştı.

    Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından yapımına başlanan ve hızlı bir şekilde ilerleyen proje, Başkan Özhaseki’nin milletvekili seçilip Ankara’ya gitmesi ile Büyükşehir belediye Başkanlığı’na getirilen Mustafa Çelik zamanında adeta kaderine terk edilmişti. Başkan Çelik 4 yıllık görev süresi boyunca Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi’ni tamamlayıp hizmete açamazken gelinen noktada açılış, 31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Memduh Büyükkılıç’a nasip olacak gibi.

    Kayserililer de bugüne kadar 3 başkan gören Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi’nin 1 Eylül’de açılmasını sabırsızlıkla bekliyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.