|   | 
  • Kaleye Zarar Veren Güvercinlere Yem Yasağı


    Kaleye Zarar Veren Güvercinlere Yem Yasağı
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kayseri Kalesi'nin duvarlarına zarar verdikleri gerekçesiyle güvercinlere yem verilmemesi için uyarı yazısı astı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, güvercinlerin Cumhuriyet Meydanı'ndaki tarihi Kayseri Kalesi'nin duvarlarına yuva yaparak zarar verdikleri gerekçesiyle duvarın önüne "Tarihi dokuya zarar verdiği için kuşlara yem atılması yasaktır" yazan levha astı.

    Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 bin yıllık Kayseri Kalesi'nin duvarlarına yuva yapan güvercinlerin taşları oyarak, tarihi yapıya zarar vermeleri üzerine önlem aldı.

    Kalenin Kazancılar Çarşısı tarafındaki duvarın önüne "Tarihi dokuya zarar verdiği için kuşlara yem atılması yasaktır" tabelası konuldu.

    Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce de Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezine dönüştürülmesine yönelik çalışma başlatılmıştı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.