|   | 
  • Karadenizliler Erciyes’te Buluştu


    Karadenizliler Erciyes’te Buluştu
    Erciyes’te 1. Geleneksel Hıdırellez Karadenizliler Şenliği düzenlendi. Çeşitli Karadeniz yemeklerinin hazırlandığı ve oyun havalarının oynandığı şenlikte coşku zirveye çıktı.

    Kayseri ‘de yaşayan bir grup Karadenizlinin organize ettiği ve Kayseri Tekir Yaylası’nda gerçekleşen ve ilki yapılan 1. Geleneksel Karadenizliler Şenliği’ne  birçok Karadenizli aileleri ile katıldı ve gönlünce eğlendi.

     

    Sabah erken saatlerde kahvaltı ile başlayan ve ilerleyen saatlerde Karadeniz yöresine ait  mıhlama, mısır ekmeği, fasulye turşusu, pancar turşusu, galdiriyik (tomana), vb. yemeklerin ikram edildiği ve sonunda yöresel oyunların oynandığı  şenlikte katılımcılar keyifli bir zaman geçirdi.

     

    Grup adına konuşan organizasyon hazırlayıcısı Olcay Sert, bu yıl ilk kez düzenlediğimiz ve Erciyes’te olmasının ayrı bir öneminin olduğu Hıdırellez Günü’nde yapılmasının ise ayrı bir değer kattığı bu etkinliğe önümüzdeki yıllarda katılımın çok daha fazla olacağını ve çevre illerden de katılım beklediklerini dile getirdi. Sert; bu tür programları yapmamızın asıl sebebi memleketlerinden uzakta yasayan Karadenizlileri Kayserimiz’de bir araya getirmek,  Artvin’den Zonguldak’a kadar hemşerilerimizi bir araya getirerek bu tür organizasyonlarla tanışmalarını sağlamak ve bir nebze olsun memleket hasretini dindirmektir, diye belirtti.

     

    Sert, Erciyes’te yapılan şenliğin Kayseri ile Karadenizliler arasında köprü olacağını, zaten birbirini seven iki yöre insanın  daha da yakınlaşmasını sağlayacağını belirterek ‘Ne mutlu bize’ dedi.

     

    Ayrıca Kayseri’nin uydu yayını yapan TV kanallarından TV Kayseri de şenliği  takip ederek katılımcılar ile geniş röportajlar yapıp şenliğin Türkiye ve yurt dışında yaşayan Karadenizlilere ulaşmasını sağladı. Sert; desteklerinden dolayı TV Kayseri ailesi ve Aytül  Vidinlioğlu ÖZTÜRK’e de ayıca teşekkür ediyoruz, dedi.

     

    Şenlik yenilen yemekler ve oynanan oyunlardan sonra bir araya gelen Karadenizliler’in çevre temizliği yapmasıyla ve bütün katılımcıların seneye yapılacak etkinliğe tekrar katılımları temennisiyle sonlandırıldı. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.