|   | 
  • KAYŞAD Şehrin Kalbine Dokunuyor


    KAYŞAD Şehrin Kalbine Dokunuyor
    Kayseri Yazar ve Şairler Derneği (KAYŞAD) Başkanı Emel Demirezen yaptıkları kültür sanat organizasyonlarıyla Kayseri’nin ve Türkiye’nin kalbine dokunduklarını ifade etti.

    Kültür faaliyetlerine İlk olarak kendi ismiyle ‘Emel Demirezen Şiir Dinletisi’ olarak başladığını ifade eden Demirezen, “Birçok faaliyet yaptıktan sonra kurumlardan destek almamız gerekti. Bu desteği almakta zorlandık. Bize hep, siz bir dernek veya bir vakıf olarak gözükmediğiniz için size destek vermekte zorlanıyoruz dediler. Bizimde gerçekten bu işi seven güçlü bir ekibimiz var. Sonunda biz neden dernek olmayalım ki dedik ve Kayşad’ı kurduk” diye konuştu.

     

    Derneğin ilk faaliyetinde 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün dayısı olan Abdullah Satoğlu için vefa gecesi düzenlediklerini belirten Demirezen, “Bu vesileyle de birçok ünlü şair 60. Sanat yılında Abdullah Satoğlu vefa gecesinde Kayseri’ye geldi. Hayati İnanç, Cemal Safi, Ahmet Günbay Yıldız, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Hilmi Yavuz, Serdar Tuncer, Bahaettin Karakoç, Nurullah Genç ve Yıldırım Bekçi  gibi birçok önemli ismi Kayseri’de ağırladık” dedi.

     

    İlk programdan bugüne kadar birçok organizasyona imza attıklarının altını çizen Demirezen, “Abdullah Satoğlu’nun yanı sıra, Nurullah Genç, Hilmi Yavuz ve Recep Garip gibi Türk edebiyatına hizmet etmiş şair ve yazarlara vefa gecesi düzenledik. Diğer zamanlarda ise önemli şair ve yazarları Kayseri’ye davet ederek liselerimiz ve üniversitelerimiz işbirliği ile binlerce gence ulaştığımız imza ve söyleşi günlerini gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra Kayseri’de yaşayan yazar ve şairleri, şehrin protokolünün de katıldığı iftar yemeği programlarında bir araya getirdik” şeklinde konuştu.

     

    Derneğin şuan 40 üyesi olduğunu ve üye noktasında çok hassas davrandıklarını sözlerine ekleyen Demirezen, Kayşad’a üye olmak isteyenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu ancak aklıselim, genç ve dinamik insanlarla birlikte çalışmayı arzuladıklarını bu yüzden de seçici davrandıklarını vurguladı.

     

    Kayseri Kayşad’a sahip çıkıyor…

    Kayseri’de yaklaşık 1300 dernek olduğunu, Kayşad’ın bu dernekler arasında özel bir yerinin olduğunu hissettiklerini belirten Demirezen, “Sayın Valimiz Orhan Düzgün gerçekleştirmiş olduğumuz tüm programlarda manevi desteklerini eksik etmediler. Dolayısıyla biz kendimizi çok güçlü hissediyoruz. Keza belediyelerde aynı şekilde. Hangi belediye olursa olsun sponsorluk talebimizde bizlere hayır demediler. Artık herkes anladı ki ‘’Kayşad’’ Kayseri’de kültür – sanat için gerçekten kaygısı ve çabası olan bir dernektir! Yaptığı zaman doğru iş yapar, kaliteli isimleri getirir. Bu konuda kendimizi ispat ettiğimizi düşünüyorum. Bu yüzden de Kayşad'ın kültür ve sanat dünyasında ayrı bir önemi ve yeri vardır” şeklinde konuştu.

     

    Demirezen, Kayşad’ın bundan sonraki hedefinin her ay bir şair ve yazar getirmek olduğunu ifade ederek bundan sonra hem konserler, hem dinletiler hem de söyleşilerin birbirini takip edeceğini dile getirdi. Her ne kadar sanayi ve ticaret şehri diye bilinse de kültürün de merkezi Kayseri olacaktır diye de ekleyen Demirezen, Kayseri o kadar şanslı ki kültür ve sanata karşı oldukça duyarlı yöneticilerimiz var dedi.

     

    Derneğin Cumhuriyet Mahallesi, Çarşıbaşı İşhanı’nda bulunduğu ifade eden Demirezen, “dostlarımızı derneğimize bekliyoruz” dedi.

     

    Haber: Faruk Karakaş




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.